Forwald, Helix, Auricle, Rock, Tragus, Conch, Orbital, Industrial, Flat, Daith fül piercingek szúrása

Fülbelövés, füllyukasztás Székesfehérváron és Budán

A fül piercingek szúrását  nikkelmentes orvosi fémből készült, sterilen csomagolt, a füllyukasztáshoz előkészített belőhető fülbevalóval vagy nikkelmentes orvosi fém fül piercinggel egy steril branül segítségével szúrom úgy, hogy a lyukasztani kívánt területete a fülön fertőtlenítem, majd megjelölöm, amit a szúrás előtt a vendéggel minden esetben egyeztetek. 

Egy kis anantómia

A külsőfül felső része elasztikus, rugalmas porcból álló, bőrrel fedett fülkagyló. A rugalmas porcot viszonylag alacsony szakítószilárdság jellemzi, hajlékony és nagyfokú alakmegtartási képességgel rendelkezik. 

Ezért téves az a helytelen állítás hogy a fül piercing behelyezésekor a fül porcos részét törjük, zúzzuk, roncsoljuk.
A helix piercinget szúrhatjuk sterilen csomagolt belőhető fülbevalóval és az ezzel kompatibilis füllyukasztó készülékkel és branüllel is.

Egyik eljárás esetében sem történik durva, drasztikus roncsolás - hiszen mint írtam a porc amit átlyukasztunk elasztikus, rugalmas - csak az egyik módszer a füllyukasztó készülékkel a másik egy branül segítségével történik.

Utókezelés
Vásárolj a patikában recept nélkül kapható TETRAN vagy GENTAMICIN krémet ezzel kezeld naponta akár többször is a fül piercingeket.
- Rendszeresen tartsd tisztán az ékszer környékét, távolítsd el egy nedves vattakorong segítségével a felgyülemlett krém maradékot illetve az egyéb szennyeződéseket, alkoholt, jódot ne használt, csak szárít semmi szükség rá.
- A hosszú hajú, ékszert viselők a piercingre tekeredett hajszálakat egy fogvájó segítségével húzzák le.
- Soha ne szorítsd rá a füledre a kapcsot mindig tartsd lazán, szellősen a piercinget.
- Nyugodtan érheti víz a fület, a lyuk környékét, lehet fürödni, hajat mosni, strandolni, a víz nem okoz problémát.
- A szúrás után néhány nappal előfordulhat egy kis visszaesés, ami azt jelenti, hogy kicsit érzékenyebb, pirosabb, fájdalmasabb, duzzadt a szúrt terület. Ez is normális jelenség, amit a felsorolt készítményekkel és TÜRELEMMEL egy-két napon belül rendezhetünk. Ilyenkor szoktak a vendégek megijedni és azonnal új gyógymódok után kutatni. Nem szükséges, a felsorolt készítmények teszik a dolgukat, de a porcszövet regenerációjához időre és türelemre van szükség!
- A lyukasztás után egy hónap múlva cserélhető az ékszer, de azonnal cseréljetek, mert a frissen szúrt füllyuk gyorsan regenerálódik, összenő. 
Mindig jó minőségű ékszert viseljetek, mert az is okozhat problémát ha a piercing anyagösszetétele nem megfelelő. Amennyiben ilyet tapasztaltok sincs probléma, vegyétek ki a fülből azt a piercinget ami a problémát okozta, tegyetek a helyére egy másikat és kezeljétek a fület mindaddig TETRAN vagy GENTAMICIN krémmel amíg az helyre nem jön

Teljesen normális az a tény, hogy a lyukasztás után napokig, hetekig érzékeny a szúrt terület érintésre és az is ha vérezget a lyuk környéke.
Ezek a tények megfelelő utókezelés mellett napról-napra javulni fognak majd teljesen meg is szűnnek. 

Fontos
Csak és kizárólag akkor csináltass fül piercinget ha azt becsülettel kezeled is. Az utókezelés nagyon fontos a probléma mentes gyógyulás érdekében. Amennyiben nem vagy csak részben követed a javaslataimat ne csodálkozz, ha nem úgy gyógyul a füled ahogyan szeretnéd, és ha baj van azért nem a “szakember” a felelős! A szolgáltatás igénybevétele után is folyamatosan rendelkezésre állok, keress ha segítségre van szükséged!

Fülbevaló sorozatok
A fülcimpán egymás után, egyforma távolságra helyezett fülbevalók, párban szimmetrikusan vagy páratlanul, egyenlő távolságra. Számtalan lehetőség, sokféle variáció jellemzi ezt a füllyukasztó technikát. Minden esetben figyelembe kell venni a fülcimpa nagyságát, szélességét illetve a korábban belőtt fülbevalók helyét a tervezésnél. Akkor kapunk szép, íves sort ha a belövés elött megtervezzük, megrajzoljuk a fülbevalók helyét, figyelembe véve a vendég fülbevaló viselési szokásainkat. 

Pontos utókezelési tanácsok fülbelövés után

Az első hónap teendője:

 • A belőtt fülbevalókat mindennap meg kell forgatni a fülcimpában. Fogjuk meg a fülbevalók fejrészét és jobbra- balra forgatva mozgassuk meg őket. Erre azért van szükség, hogy a fülbevaló a belövés után ne száradjon bele a fülcimába. Egy tévhit szerint nem érheti a fület víz, ez nem igaz semmi problémát nem okoz, ha a frissen szúrt füllyukat víz éri, sőt a nedves, felpuhult fülcimpába sokkal könnyebb a fülbevalót megforgatni.

 • After piercing lotion használata naponta. Cseppentsünk a fülcimpára a fülbevaló alá elől és hátul is egy-egy cseppet az utókezelő készítményből. 

 • Hetente egyszer körbe kell törölgetni a fülcimpát a fülbevaló alatt elől és hátul is, mert a felgyülemlett szennyeződések (izzadság, por, szappan, sampon maradék..stb) gyulladást okozhatnak. A törölgetést egy nedves törlőkendővel (popsitörlővel) célszerű megtenni. Toljuk el a fülbevalót hátra a tarkó irányába majd a kapocs alatt törölgessük át a fülcimpát ezután toljuk a fülbevalót előre az arc irányába és itt is végezzük el ugyanezt a műveletet. A kamilla vagy az alkohol használatát az utókezelésnél nem javasolnám, mert nagyon kiszárítja a bőrt! Ne szárítsuk inkább hidratáljunk a bőrt.

 • Soha nem szabad a kapoccsal rászorítani a fülbevalót a fülcimpára. 

 • A belőtt fülbevalót az első hónapban nem szabad kivenni. Egy hónap szükséges ahhoz, hogy a fülbevaló szára körül a fülcimpa hegesedjen és kialakuljon egy stabil átjárhatóság.

A belőtt fülbevalók első cseréje:

 • Egy hónap elteltével a fülbevalók cserélhetők, amit úgy praktikus megtenni, hogy cseppentünk egy csepp olajat a fülcimpára a füllyuk köré (közvetlenül a csere előtt), majd a belőtt fülbevalókat egy határozott mozdulattal ellentétes irányba széthúzzuk és kivesszük. Ezután a csereékszer szárát is megolajozzuk és egy könnyed mozdulattal visszahelyezzük a fülcimpába. (Kis mennyiségben, bármilyen tiszta, akár étkezési olaj is használható a művelethez)

A következő hónapok teendői:

 • Egy hónap után cserélhetők a belőtt fülbevalók, de maradhatnak is. Amennyiben nem tervezitek kicserélni a fülbevalókat, viselhetők huzamosabb ideig is hiszen az ékszerek kíváló minőségű, garantáltan nikkelmentes ötvözettel készültek, amik lehetővé teszik a folyamatos problémamentes viselést.

 • Függetlenül attól, hogy kicseréltétek vagy sem a belőtt fülbevalókat nagyon fontos, folyamatos viselés mellett, hogy legalább havonta egyszer inkább kétszer ki kell venni az ékszereket (legyen az bármilyen anyagból is) és alaposan át kell mosni a füleket, fülbevalókat meleg, szappanos vízzel. 

 • A fülcimpán a lyuk, fülbevaló hiányában összenőhet. Nem szabad húzamossabb ideig a fülünket fülbevaló nélkül hagyni. Azért nő össze gyorsan, mert a fülcimpán a lyuk nem egy természetes állapot. A szervezetünk a füllyukakat sérülésként értelmezi, igyekszik ezt a lehető legrövidebb idő alatt (fülbevaló hiányában) regenerálni majd visszaállítani az eredeti állapotot, ami nekünk bosszúság a szervezetünknek viszont egy természetes feledat. A regenerációs folyamat fiatalabb korban gyorsabban idősebb korban lassabban megy végbe.

 • A fülbevalók cseréjénél (főleg az első cserénél) mindig használjunk olajat vagy zsíros krémet annak érdekében, hogy gördülékenyebben menjen az ékszerek cseréje. 

Néhány jótanács probléma esetén:

 • Amennyiben a fülcimpa váladékozik, pirosnak, duzzadtnak látja, minden esetben kezelni kell néhány napig. Javaslatom szerint a fülbevalókat NEM szabad kivenni a probléma ellenére sem, a kezelést az ékszerrel együtt kell elvégezni, ellenkező esetben összenő a lyuk. A kezeléshez jól használható készítmények Sudocrem, Tetran vagy Gentamycin (utóbbi két krém recept nélkül patikákban is kapható). Ezen készítmények nagyon hatékonyak. Egy fogvájó segítségével egy kisebb adag krémet kell juttatni az érintett területre a fülbevaló alá mindkét oldalon naponta akár többször, mindaddig amíg a probléma fennáll.  A gyulladás megszűnte után ki kell venni a fülbevalót, alaposan meg kell tisztítani és a jövőben nagy hangsúlyt kell fektetni a fülcimpa folyamatos tisztán tartására a fülbevaló alatt. 


Árak

A szolgáltatások költségei


Az árakról szívesen adok bővebb tájékoztatást egy személyes vagy telefonos konzultáció után, illetve örömmel válaszolok e-mailben történő megkeresésükre is.

Hírek, információk

Legfrissebb bejegyzések


Fülbevaló Webáruház

Fülbevaló Webáruház

Baba, gyermek arany és Studex Sensitive nikkelmentes orvosi fém csere fülbevalók

Fül piercingek, fülbevaló sorozatok

Fül piercingek, fülbevaló sorozatok

Az utókezelés nagyon fontos a probléma mentes gyógyulás érdekében.

Pontos utókezelési tanácsok

Pontos utókezelési tanácsok

Fontos tanácsok, információk a problémák elkerülésének érdekében

Akupunktúra és a füllyukasztás

Akupunktúra és a füllyukasztás

A fülbelövés egy esztétikai szolgáltatás, az akupunktúrás kezelés egy gyógymód.

Videók

NÉZZEN MEG MUNKA KÖZBEN


További videók megtekintéséért keresse fel Youtube csatornámat: https://www.youtube.com/user/fullyukasztas01/