Forwald, Helix, Auricle, Rock, Tragus, Conch, Orbital, Industrial, Flat, Daith, Shenmen fül piercingek szúrása
10.000 Ft/db


Fülbelövés, füllyukasztás Székesfehérváron és Budán

Az időpontfoglalás ellenére, tőlünk független okok miatt, várakozás előfordulhat. Kérem, a megbeszélt, PONTOS időben érkezzen, lehetőleg egyedül vagy maximum egy fő kísérővel. Amennyiben előbb érkezne, legyen kedves várakozzon az utcán, nem áll módomban korábban ajtót nyitni! A társasház házirendje tiltja az udvarban való várakozást. A dohányzás a szalonban és a társasházon belül szigorúan tilos!
A munka zavartalan haladása, a lakók és saját nyugalmunk érdekében kérjük a fenti szabályok megértését és betartását!

Lehetséges fizetési mód: készpénz

Budai szalonom

1027, Budapest Frankel Leó utca 24. fsz. 6. (a szalon a földszinten, az udvar végén leghátul, jobbra fordulva található)
Kapucsengő: Poór Tünde - röviden jelezzen, várjon pár másodpercet és nyitjuk a kaput

Alternatív szöveg
Alternatív szöveg
Alternatív szöveg
Alternatív szöveg
Alternatív szöveg
Alternatív szöveg


 

 

Székesfehérvári szalonom 

Székesfehérvári szalonom a belvárosban a Piac tér 2. szám alatt, a Mátyás király körút elején az Alba Pláza buszpályaudvar felöli bejáratához képest jobbra, egy sárga sarokház belső udvarában, a hangszerbolt szomszédságában található, ami nem rendelkezik utcafronti bejárattal, ezért az épületbe bejutni egy zöld színű ajtón, a kaputelefon segítségével lehet, amin a fülbelövés gombot kell hosszan megnyomni.
           

A fül piercingek szúrását nikkelmentes orvosi fémből készült, sterilen csomagolt, a füllyukasztáshoz előkészített belőhető fülbevalóval vagy nikkelmentes orvosi fém fül piercinggel egy steril branül segítségével szúrom úgy, hogy a lyukasztani kívánt területet a fülön fertőtlenítem, majd megjelölöm, amit a szúrás előtt a vendéggel minden esetben egyeztetek. 

Egy kis anantómia

A külsőfül felső része elasztikus, rugalmas porcból álló, bőrrel fedett fülkagyló. A rugalmas porcot viszonylag alacsony szakítószilárdság jellemzi, hajlékony és nagyfokú alakmegtartási képességgel rendelkezik. 

Ezért téves az a helytelen állítás hogy a fül piercing behelyezésekor a fül porcos részét törjük, zúzzuk, roncsoljuk.
A helix piercinget szúrhatjuk sterilen csomagolt belőhető fülbevalóval, az ezzel kompatibilis füllyukasztó készülékkel, valamint branüllel is.

Egyik eljárás esetében sem történik durva, drasztikus roncsolás, hiszen mint írtam, a porc, amit átlyukasztunk elasztikus, rugalmas - csak annyi a különbség, hogy az egyik módszer a füllyukasztó készülékkel, a másik pedig egy branül segítségével történik.

Utókezelés
- Vásárolj a patikában recept nélkül kapható TETRAN vagy GENTAMICIN krémet, és ezzel kezeld naponta akár többször is a fül piercingeket.
- Rendszeresen tartsd tisztán az ékszer környékét, távolítsd el egy nedves vattakorong segítségével a felgyülemlett krém maradékot, illetve az egyéb szennyeződéseket. Alkoholt, jódot ne használt, csak szárít semmi szükség rá!
- A hosszú hajú ékszert viselők a piercingre tekeredett hajszálakat egy fogvájó segítségével húzzák le.
- Soha ne szorítsd rá a füledre a kapcsot, mindig tartsd lazán, szellősen a piercinget.
- Nyugodtan érheti víz a fület, a lyuk környékét, lehet fürödni, hajat mosni, strandolni, a víz nem okoz problémát.
- A szúrás után néhány nappal előfordulhat egy kis visszaesés, ami azt jelenti, hogy kicsit érzékenyebb, pirosabb, fájdalmasabb, duzzadt a szúrt terület. Ez is normális jelenség, amit a felsorolt készítményekkel és TÜRELEMMEL egy-két napon belül rendezhetünk. Ilyenkor szoktak a vendégek megijedni és azonnal új gyógymódok után kutatni. Nem szükséges, a felsorolt készítmények teszik a dolgukat, de a porcszövet regenerációjához időre és türelemre van szükség!
- A lyukasztás után egy hónap múlva cserélhető az ékszer, de azonnal cseréljetek, mert a frissen szúrt füllyuk gyorsan regenerálódik, összenő. 

Mindig jó minőségű ékszert viseljetek, mert az is okozhat problémát, ha a piercing anyagösszetétele nem megfelelő. Amennyiben ilyet tapasztaltok, akkor sincs probléma, vegyétek ki a fülből azt a piercinget, ami a problémát okozta, tegyetek a helyére egy másikat, és kezeljétek a fület mindaddig TETRAN vagy GENTAMICIN krémmel, amíg az helyre nem jön

Teljesen normális az a tény, hogy a lyukasztás után napokig, hetekig érzékeny a szúrt terület érintésre, és az is ha vérezget a lyuk környéke.
Ezek a tények megfelelő utókezelés mellett napról-napra javulni fognak, majd teljesen meg is szűnnek. 

Fontos
Csak és kizárólag akkor csináltass fül piercinget ha azt becsülettel kezeled is! Az utókezelés nagyon fontos a probléma-mentes gyógyulás érdekében. Amennyiben nem - vagy csak részben - követed a javaslataimat, ne csodálkozz, ha nem úgy gyógyul a füled, ahogyan szeretnéd, és ha baj van azért nem a “szakember” a felelős! A szolgáltatás igénybevétele után is folyamatosan rendelkezésre állok, keress elérhetőségeimen, ha segítségre van szükséged!

Fülbevaló sorozatok
A fülcimpán egymás után, egyforma távolságra helyezett fülbevalók, párban szimmetrikusan vagy páratlanul, egyenlő távolságra. Számtalan lehetőség, sokféle variáció jellemzi ezt a füllyukasztó technikát. Minden esetben figyelembe kell venni a fülcimpa nagyságát, szélességét illetve a korábban belőtt fülbevalók helyét a tervezésnél. Akkor kapunk szép, íves sort ha a belövés elött megtervezzük, megrajzoljuk a fülbevalók helyét, figyelembe véve a vendég fülbevaló viselési szokásainkat. 

Pontos utókezelési tanácsok fülbelövés után

Az első hónap teendője:

 • A belőtt fülbevalókat mindennap meg kell forgatni a fülcimpában. Fogjuk meg a fülbevalók fejrészét és jobbra- balra forgatva mozgassuk meg őket. Erre azért van szükség, hogy a fülbevaló a belövés után ne száradjon bele a fülcimába. Egy tévhit szerint nem érheti a fület víz, ez nem igaz. Semmi problémát nem okoz, ha a frissen szúrt füllyukat víz éri, sőt a nedves, felpuhult fülcimpában sokkal könnyebb a fülbevalót megforgatni.

 • After piercing lotion használata naponta. Cseppentsünk a fülcimpára a fülbevaló alá, elöl és hátul is egy-egy cseppet az utókezelő készítményből. 

 • Hetente egyszer körbe kell törölgetni a fülcimpát a fülbevaló alatt, elöl és hátul is, mert a felgyülemlett szennyeződések (izzadság, por, szappan, sampon maradék stb.) gyulladást okozhatnak. A törölgetést egy nedves törlőkendővel (popsitörlővel) célszerű megtenni. Toljuk el a fülbevalót hátra a tarkó irányába, majd a kapocs alatt törölgessük át a fülcimpát. Ezután toljuk a fülbevalót előre az arc irányába, és itt is végezzük el ugyanezt a műveletet. A kamilla vagy az alkohol használatát az utókezelésnél nem javasolnám, mert nagyon kiszárítja a bőrt! Ne szárítsuk, inkább hidratáljunk a bőrt.

 • Soha nem szabad a kapoccsal rászorítani a fülbevalót a fülcimpára. 

 • A belőtt fülbevalót az első hónapban nem szabad kivenni. Egy hónap szükséges ahhoz, hogy a fülbevaló szára körül a fülcimpa hegesedjen és kialakuljon egy stabil átjárhatóság.

A belőtt fülbevalók első cseréje:

 • Egy hónap elteltével a fülbevalók cserélhetők, amit úgy praktikus megtenni, hogy cseppentünk egy csepp olajat a fülcimpára a füllyuk köré (közvetlenül a csere előtt), majd a belőtt fülbevalókat egy határozott mozdulattal ellentétes irányba széthúzzuk és kivesszük. Ezután a csereékszer szárát is megolajozzuk és egy könnyed mozdulattal visszahelyezzük a fülcimpába. Kis mennyiségben bármilyen tiszta, akár étkezési olaj is használható a művelethez.

A következő hónapok teendői:

 • Egy hónap után cserélhetők a belőtt fülbevalók, de maradhatnak is. Amennyiben nem tervezitek kicserélni a fülbevalókat, viselhetők huzamosabb ideig is hiszen az ékszerek kíváló minőségű, garantáltan nikkelmentes ötvözettel készültek, amik lehetővé teszik a folyamatos problémamentes viselést.

 • Függetlenül attól, hogy kicseréltétek vagy sem a belőtt fülbevalókat, folyamatos viselés mellett nagyon fontos, hogy legalább havonta egyszer, de inkább kétszer ki kell venni az ékszereket (legyen az bármilyen anyagból is), és alaposan át kell mosni a füleket, fülbevalókat meleg, szappanos vízzel. 

 • A fülcimpán a lyuk, fülbevaló hiányában összenőhet. Nem szabad huzamossabb ideig a fülünket fülbevaló nélkül hagyni. Azért nő össze gyorsan, mert a fülcimpán a lyuk nem egy természetes állapot. A szervezetünk a füllyukakat sérülésként értelmezi, igyekszik ezt a lehető legrövidebb idő alatt (fülbevaló hiányában) regenerálni, majd visszaállítani az eredeti állapotot, ami nekünk bosszúság, a szervezetünknek viszont egy természetes feladat. A regenerációs folyamat fiatalabb korban gyorsabban, idősebb korban lassabban megy végbe.

 • A fülbevalók cseréjénél (főleg az első cserénél) mindig használjunk olajat vagy zsíros krémet annak érdekében, hogy gördülékenyebben menjen az ékszerek cseréje. 

Néhány jótanács probléma esetén:

 • Amennyiben a fülcimpa váladékozik, pirosnak, duzzadtnak látja, minden esetben kezelni kell néhány napig. Javaslatom szerint a fülbevalókat NEM szabad kivenni a probléma ellenére sem, a kezelést az ékszerrel együtt kell elvégezni, ellenkező esetben összenő a lyuk. A kezeléshez jól használható készítmények Sudocrem, Tetran vagy Gentamycin (utóbbi két krém recept nélkül patikákban is kapható). Ezen készítmények nagyon hatékonyak. Egy fogvájó segítségével egy kisebb adag krémet kell juttatni az érintett területre a fülbevaló alá mindkét oldalon naponta akár többször, mindaddig amíg a probléma fennáll.  A gyulladás megszűnte után ki kell venni a fülbevalót, alaposan meg kell tisztítani és a jövőben nagy hangsúlyt kell fektetni a fülcimpa folyamatos tisztán tartására a fülbevaló alatt. 

Kockázatok

a) Kockázati csoportokat tekintve:

•Várandósság és szoptatás:a várandósság és a szoptatás alatt a piercing szúrása nem ajánlott, mivel egy esetleges erős gyulladás esetén szteroid tartalmú gyulladáscsökkentő krémek alkalmazása válhat szükségessé, melyek alkalmazása a várandósság és a szoptatás idején nem ajánlott.

b) Beavatkozás hatásait tekintve:

•Fülporc esetleges gyulladása: bizonyos esetekben az ékszer anyagától függetlenül és utógondozás mellett is előfordulhat a fülporc gyulladása, ami ékszercserével vagy megfelelő utókezelő krém használatával hatékonyan megszüntethető.

•Anyajegy, bőrelváltozás: amennyiben a szúrt területen vagy annak közvetlen környezetében anyajegy vagy egyéb bőrelváltozás tapasztalható, azt a szúrás előtt szakorvossal meg kell vizsgáltatnia, majd a vizsgálat eredményéről szóló szakorvosi véleményt számunkra át kell adnia.

•Vérhigító szedése esetén:a szúrást követően nagyobb mértékű, hosszabb ideig tartó vérzés léphet fel, mivel a véralvadás folyamata lassabb. Vérhigító szedése esetén konzultáljon kezelőorvosával, illetve a vérhigító szedéséről tájékoztassa a Szolgáltatót!

c) Gyógyulási kockázatokat tekintve:

•Fémallergia esetén: amennyiben ismert és tudott bármilyen jellegű és mértékű fémallergia, csak nemesfém (ezüstből vagy aranyból készült) ékszerrel javasolt a szúrás. Ellenkező esetben hosszan tartó, nehezen gyógyuló folyamatra kell számítani, mely során nagyfokú gyulladás is felléphet.

Ellenjavallatok/kizáró okok:

Nem javasolt a szolgáltatás igénybevétele (ellenjavallatok):

•a várandósság és a szoptatás idején,

•bizonyos gyógyszerek szedése esetén,

•kezelés alatt álló megbetegedés esetén,

•gyulladásos megbetegedés esetén,

•bőrbetegségek kezelésének ideje alatt

•a kezelendő területen anyajegy

•véralvadásgátló szedése esetén csak orvosi konzultáció után javasolt.

A szolgáltatás igénybevétele előtt feltétlenül konzultáljon kezelőorvosával, illetve szakorvossal!

A szolgáltatás nem végezhető el (kizáró okok):

•lázas állapot esetén,

•fertőző megbetegedés esetén,

•antibiotikumos kezelés alatt.

A Szolgáltató egészségügyi adatokat nem kezel, az ellenjavallatokról és kizáró okokról a Vendég dönt, és ezek fenn nem állásáról a Szolgáltatás igénybe vétele előtt nyilatkozik Jogosult szemrevételezés alapján úgy dönteni, hogy nem végzi el a szolgáltatást.

 

Árak

A szolgáltatások költségei


Az árakról szívesen adok bővebb tájékoztatást egy személyes vagy telefonos konzultáció után, illetve örömmel válaszolok e-mailben történő megkeresésükre is.


Hírek, információk

Legfrissebb bejegyzések


Fülbevaló Webáruház

Fülbevaló Webáruház

Baba, gyermek arany és Studex Sensitive nikkelmentes orvosi fém csere fülbevalók

Fül piercingek, fülbevaló sorozatok

Fül piercingek, fülbevaló sorozatok

Az utókezelés nagyon fontos a probléma mentes gyógyulás érdekében.

Pontos utókezelési tanácsok

Pontos utókezelési tanácsok

Fontos tanácsok, információk a problémák elkerülésének érdekében

Akupunktúra és a füllyukasztás

Akupunktúra és a füllyukasztás

A fülbelövés egy esztétikai szolgáltatás, az akupunktúrás kezelés egy gyógymód.

Videók

NÉZZEN MEG MUNKA KÖZBEN


További videók megtekintéséért keresse fel Youtube csatornámat: https://www.youtube.com/user/fullyukasztas01/