Forward helix, Helix, Auricle, Rock, Tragus, Conch, Orbital, Industrial, Flat, Daith, Shenmen fül piercingek szúrása
10.000 Ft/db


Fülbelövés, füllyukasztás Székesfehérváron és Budán

Az időpontfoglalás ellenére, tőlünk független okok miatt, várakozás előfordulhat. Kérem, a megbeszélt, PONTOS időben érkezzen, lehetőleg egyedül vagy maximum egy fő kísérővel. Amennyiben előbb érkezne, legyen kedves várakozzon az utcán, nem áll módomban korábban ajtót nyitni! A társasház házirendje tiltja az udvarban való várakozást. A dohányzás a szalonban és a társasházon belül szigorúan tilos!
A munka zavartalan haladása, a lakók és saját nyugalmunk érdekében kérjük a fenti szabályok megértését és betartását!

Lehetséges fizetési mód: készpénz

Budai szalonom

Útmutató budai szalonom megtalálásához: kattints ide 

1027, Budapest Frankel Leó utca 24. fsz. 6. (a szalon a földszinten, az udvar végén leghátul, jobbra fordulva található)
Kapucsengő: Poór Tünde - röviden jelezzen, várjon pár másodpercet és nyitjuk a kaput

Alternatív szöveg
Alternatív szöveg
Alternatív szöveg
Alternatív szöveg
Alternatív szöveg
Alternatív szöveg


 

 

Székesfehérvári szalonom 

8000 Székesfehérvár, Piac tér 2.

Szalonom a belvárosban, a Mátyás király körút elején található, az Alba Pláza buszpályaudvar felőli bejáratához képest jobbra, a hangszerbolt szomszédságában,egy sárga sarokház belső udvarában, ami nem rendelkezik utcafronti bejárattal, ezért az épületbe bejutni egy zöld színű ajtón, a kaputelefon segítségével lehet, amin a fülbelövés gombot kell hosszan megnyomni.


           

A fül piercingek szúrását fémből készült, sterilen csomagolt, a füllyukasztáshoz előkészített, nikkelmentes orvosi fém belőhető fülbevalóval vagy titánium/ezüst/arany fül piercinggel egy steril branül segítségével szúrom úgy, hogy a lyukasztani kívánt területet a fülön fertőtlenítem, majd megjelölöm, amit a szúrás előtt a vendéggel minden esetben egyeztetek. 

Milyen fülpiercingek szúrásában tudok segíteni?

Gyakorlatilag bármilyen ékszer behelyezésében szívesen segítek a fülben, viszont ha extrémebb elképzelésed van, célszerű az időpont lefoglalása előtt e-mailben (fullyukasztas@gmail.com) egyeztetnünk a terveidről.

Készítek többek között helix, forward helix, conch, orbital, tragus, anti-tragus, vertical tragus, flat, rook és lobe piercingeket, valamint migrén és shenmen piercing szúrásával is foglalkozom, melyekről ide kattintva és ide kattintva olvasható részletes tájékoztató.

Fontos információ, hogy a daith piercing és a migrén piercing ugyanazon porcba kerül, a két ékszer egy és ugyanaz. Szívesen elkészítem szimpla divatékszerként is, viszont összegben minden esetben a migrén piercing árával kell kalkulálni.

Bármilyen kérdés esetén szívesen segítek e-mailben vagy nyitva tartási időben telefonon.

Egy kis anantómia

A külsőfül felső része elasztikus, rugalmas porcból álló, bőrrel fedett fülkagyló. A rugalmas porcot viszonylag alacsony szakítószilárdság jellemzi, hajlékony és nagyfokú alakmegtartási képességgel rendelkezik, ezért téves az a helytelen állítás hogy a fül piercing behelyezésekor a fül porcos részét törjük, zúzzuk, roncsoljuk.

Bizonyos piercingeknél van lehetőség tűvel történő szúrás helyett belövést is választani. Egyik eljárás esetében sem történik durva, drasztikus roncsolás, hiszen mint írtam, a porc, amit átlyukasztunk elasztikus, rugalmas - csak annyi a különbség, hogy az egyik módszer a füllyukasztó készülékkel, a másik pedig egy branül segítségével történik.

Utókezelés
A probléma-mentes gyógyulás érdekében elengedhetetlen az utókezelési tanácsok betartása, mert megfelelő kezelés hiányában gyulladás léphet fel.

Azt szoktam javasolni, hogy a szúrást követően legalább egy hónapig kezeljük a szúrt területet az alábbiak szerint:

  • minden nap reggel és este egy vizes fültisztító pálcika segítségével alaposan töröljük körbe a lyukak környékét mind a bemeneti, mind a kimeneti pontokon (alul-felül / elöl-hátul). Ez azért nagyon lényeges, mert a lerakódott szennyeződés - sampon, kosz, izzadtság stb. - gyulladást okozhat! Fontos, hogy tisztogatni akkor is kell, ha a szúrt terület érzékeny - nem elég simogatni, hanem alaposan körbe kell tisztítani a lyukakat.
  • a tisztogatás után külsőleg alkalmazható gyulladáscsökkentő készítmény használatát szoktam javasolni (pl. Tetran kenőcs), melyet szintén egy fültisztító pálcika segítségével felviszünk a szúrt területre, s jó alaposan elkenjük a lyukak környékén, szintén a be- és kimeneti pontoknál egyaránt.
  • abban az esetben, ha gyulladást tapasztalsz (pirosság, duzzanat, fájdalmas lüktetés, feszítő érzés), azonnal keresd fel a szolgáltatót!
  • a behelyezett ékszer megközelítőleg egy hónappal a szúrást követően cserélhető, melyben nagyon szívesen segítek, időpontfoglalás után (időpontot ide kattintva tudsz foglalni). A szalonomban vásárolt ékszereket ingyenesen, máshonnan hozott piercingeket 2000 Ft/db áron cserélek.

    Mindig jó minőségű ékszert viseljetek, mert az is okozhat problémát, ha a piercing anyagösszetétele nem megfelelő. Amennyiben ilyet tapasztaltok, akkor sincs probléma, viszont mindenképpen kezelni kell a gyulladt területet, valamint célszerű egy tisztább anyagú ékszerre váltani. Folyamatosan fenn álló gyulladás esetén nemesfémre történő cserét javaslok, mely lehet ezüst vagy arany ékszer is - mindkettő kapható szalonomban, szívesen segítek a cserében.

    Teljesen normális az a tény, hogy a lyukasztás után napokig, hetekig érzékeny a szúrt terület érintésre, és az is ha vérezget a lyuk környéke.
    Ezek a tények megfelelő utókezelés mellett napról-napra javulni fognak, majd teljesen meg is szűnnek. 

Fontos
Csak és kizárólag akkor csináltass fül piercinget ha azt becsülettel kezeled is! Az utókezelés nagyon fontos a probléma-mentes gyógyulás érdekében. Amennyiben nem - vagy csak részben - követed a javaslataimat, ne csodálkozz, ha nem úgy gyógyul a füled, ahogyan szeretnéd, és ha baj van, azért nem a szakember a felelős! A szolgáltatás igénybevétele után is folyamatosan rendelkezésre állok, keress elérhetőségeimen, ha segítségre van szükséged!

Amennyiben a szúrás más szolgáltatónál készült, de nem gyógyul megfelelően a füled, keress bizalommal és rendbe hozzuk a problémát!
Foglalj időpontot utókezelésre ide kattintva.

Fülbevaló sorozatok
A fülcimpán egymás után, egyforma távolságra behelyezett fülbevalók.
Számtalan lehetőség, sokféle variáció jellemzi ezt a füllyukasztó technikát. Minden esetben figyelembe kell venni a fülcimpa nagyságát, szélességét, illetve a korábban belőtt fülbevalók helyét a tervezésnél. Akkor kapunk szép, íves sort ha a belövés elött megtervezzük, megrajzoljuk a fülbevalók helyét, figyelembe véve a vendég fülbevaló viselési szokásait. 

Pontos utókezelési tanácsok fülbelövés után

Az első hónap teendője

A fülcimpa alapvetően egy szépen, probléma-mentesen gyógyuló terület, azonban a megfelelő utókezelés hiányában gyulladás léphet fel, ezért feltétlenül javaslom a tanácsok betartását.

Hetente egyszer egy félbehajtott nedves törlőkendő (nem alkoholos!) segítségével jó alaposan körbe kell törölgetni a lyukak környékét úgy, hogy az ékszert előre, az arc irányába, majd hátra, a tarkó irányába eltoljuk, s kitisztítjuk a kapocs alá eső részt. Erre azért van szükség, mert az összegyűlt, lerakódott szennyeződések - sampon, kosz, izzadtság stb. - gyulladást okozhatnak. Elegendő a tisztogatást heti egyszer megcsinálni, de ez a lépés nem maradhat el a gyógyulás után sem!

A szolgáltatás után részletesen bemutatom annak a készítménynek a használatát, mellyel minden nap szükséges csepegtetni a lyukakat. Reggel-este, a tisztításhoz hasonló módon az ékszert előre és hátra eltolva a be- és kimeneti lyuk kezelése napi feladat kell, hogy legyen, egészen addig, amíg az oldat el nem fogy. Célszerű a fülbevalókat naponta 1-2x jobbra és balra is megforgatni, viszont mindig figyeljünk arra, hogy kizárólag tiszta kézzel történjen a folyamat.

A gyulladás elkerülése érdkében elengedhetetlen, hogy a zárókapocs SOHA nem lehet szoros - sajnos legtöbbször ezen a ponton úszik el a megfelelő utókezelés. A fülbevalók szárán található egy bemélyedés, melyet egy kattanó hang is jelez - ennél tovább semmi esetben sem szabad szorítani a kapcsot. A fülbelövés alkalmával megfelelő helyre kerül a stekker, de érdemes hetente 1-2x leellenőrizni, hogy nem lett-e szorosabbra húzva idő közben.

A belőtt fülbevalók első cseréje:

Egy hónap elteltével a fülbevalók cserélhetők, amit úgy praktikus megtenni, hogy cseppentünk egy csepp olajat a fülcimpára a füllyuk köré (közvetlenül a csere előtt), majd a belőtt fülbevalókat egy határozott mozdulattal ellentétes irányba széthúzzuk és kivesszük. Ezután a csereékszer szárát is megolajozzuk és egy könnyed mozdulattal visszahelyezzük a fülcimpába. (Kis mennyiségben, bármilyen tiszta, akár étkezési olaj is használható a művelethez). Amennyiben a vendég igényli, nagyon szívesen segítek a cserében is. A szalonban vásárolt, vagy a Csak Fülbevalók Webáruház termékei közül rendelt ékszerek cseréje ingyenes, máshonnan hozott fülbevalók esetén 2000 forintba kerül/db.

A következő hónapok teendői:

Amennyiben nem tervezik kicserélni a fülbevalókat, természetesen viselhetők huzamosabb ideig is, hiszen az ékszerek kíváló minőségű, garantáltan nikkelmentes ötvözettel készültek, amik lehetővé teszik a folyamatos problémamentes viselést. Fontos, hogy a tisztogatást, ahogy fentebb is írtam, azután is szükséges csinálni, hogy a fülcimpa begyógyult, ugyanis a lerakódott szennyeződés nem csak a friss lyukakra jelent veszélyt.

A fülcimpán a lyuk, ékszer hiányában villámgyorsan összenőhet, így nem szabad huzamosabb ideig a fülünket fülbevaló nélkül hagyni.
A szervezetünk a füllyukakat sérülésként értelmezi, igyekszik ezt a lehető legrövidebb idő alatt regenerálni, majd visszaállítani az eredeti állapotot, ami nekünk bosszúság, a szervezetünknek viszont egy természetes feladat. A regenerációs folyamat fiatalabb korban gyorsabban, idősebb korban lassabban megy végbe.

A fülbevalók cseréjénél (főleg az első cserénél) mindig használjunk olajat vagy zsíros krémet annak érdekében, hogy gördülékenyebben menjen az ékszerek cseréje. 

Néhány jótanács probléma esetén:

Amennyiben a fülcimpa váladékozik, pirosnak, duzzadtnak látja, minden esetben kezelni kell néhány napig. Javaslatom szerint a fülbevalókat NEM szabad kivenni a probléma ellenére sem, a kezelést az ékszerrel együtt kell elvégezni, ellenkező esetben összenő a fülcimpa. A kezeléshez külsőleg alkalmazható gyulladáscsökkentő készítményt javasolnék (pl. Tetran). Egy fogvájó segítségével egy kisebb adag krémet kell juttatni az érintett területre a fülbevaló alá mindkét oldalon naponta akár többször, mindaddig amíg a probléma fennáll. A gyulladás megszűnte után ki kell venni a fülbevalót, alaposan meg kell tisztítani és a jövőben nagy hangsúlyt kell fektetni a fülcimpa folyamatos tisztán tartására a fülbevaló alatt, valamint rendszerint ellenőrizni kell a kapocs szorosságát. Amennyiben a probléma folyamatosan fent áll, érdemes más típusú ékszerre váltani, melyek közül én az arany fülbevalókat javasolnám: ide kattintva találja az arany ékszereket

Kockázatok

a) Kockázati csoportokat tekintve:

•Várandósság és szoptatás:a várandósság és a szoptatás alatt a piercing szúrása nem ajánlott, mivel egy esetleges erős gyulladás esetén szteroid tartalmú gyulladáscsökkentő krémek alkalmazása válhat szükségessé, melyek alkalmazása a várandósság és a szoptatás idején nem ajánlott.

b) Beavatkozás hatásait tekintve:

•Fülporc esetleges gyulladása: bizonyos esetekben az ékszer anyagától függetlenül és utógondozás mellett is előfordulhat a fülporc gyulladása, ami ékszercserével vagy megfelelő utókezelő krém használatával hatékonyan megszüntethető.

•Anyajegy, bőrelváltozás: amennyiben a szúrt területen vagy annak közvetlen környezetében anyajegy vagy egyéb bőrelváltozás tapasztalható, azt a szúrás előtt szakorvossal meg kell vizsgáltatnia, majd a vizsgálat eredményéről szóló szakorvosi véleményt számunkra át kell adnia.

•Vérhigító szedése esetén:a szúrást követően nagyobb mértékű, hosszabb ideig tartó vérzés léphet fel, mivel a véralvadás folyamata lassabb. Vérhigító szedése esetén konzultáljon kezelőorvosával, illetve a vérhigító szedéséről tájékoztassa a Szolgáltatót!

c) Gyógyulási kockázatokat tekintve:

•Fémallergia esetén: amennyiben ismert és tudott bármilyen jellegű és mértékű fémallergia, csak nemesfém (ezüstből vagy aranyból készült) ékszerrel javasolt a szúrás. Ellenkező esetben hosszan tartó, nehezen gyógyuló folyamatra kell számítani, mely során nagyfokú gyulladás is felléphet.

Ellenjavallatok/kizáró okok:

Nem javasolt a szolgáltatás igénybevétele (ellenjavallatok):

•a várandósság és a szoptatás idején,

•bizonyos gyógyszerek szedése esetén,

•kezelés alatt álló megbetegedés esetén,

•gyulladásos megbetegedés esetén,

•bőrbetegségek kezelésének ideje alatt

•a kezelendő területen anyajegy

•véralvadásgátló szedése esetén csak orvosi konzultáció után javasolt.

A szolgáltatás igénybevétele előtt feltétlenül konzultáljon kezelőorvosával, illetve szakorvossal!

A szolgáltatás nem végezhető el (kizáró okok):

•lázas állapot esetén,

•fertőző megbetegedés esetén,

•antibiotikumos kezelés alatt.

A Szolgáltató egészségügyi adatokat nem kezel, az ellenjavallatokról és kizáró okokról a Vendég dönt, és ezek fenn nem állásáról a Szolgáltatás igénybe vétele előtt nyilatkozik Jogosult szemrevételezés alapján úgy dönteni, hogy nem végzi el a szolgáltatást.

 

Árak

A szolgáltatások költségei


Az árakról szívesen adok bővebb tájékoztatást egy személyes vagy telefonos konzultáció után, illetve örömmel válaszolok e-mailben történő megkeresésükre is.

Hírek, információk

Legfrissebb bejegyzések


Fülbevaló Webáruház

Fülbevaló Webáruház

Baba, gyermek arany és Studex Sensitive nikkelmentes orvosi fém csere fülbevalók

Fül piercingek, fülbevaló sorozatok

Fül piercingek, fülbevaló sorozatok

Az utókezelés nagyon fontos a probléma mentes gyógyulás érdekében.

Pontos utókezelési tanácsok

Pontos utókezelési tanácsok

Fontos tanácsok, információk a problémák elkerülésének érdekében

Akupunktúra és a füllyukasztás

Akupunktúra és a füllyukasztás

A fülbelövés egy esztétikai szolgáltatás, az akupunktúrás kezelés egy gyógymód.

Videók

NÉZZEN MEG MUNKA KÖZBEN


További videók megtekintéséért keresse fel Youtube csatornámat: https://www.youtube.com/user/fullyukasztas01/