A fülbelövés szolgáltatás előtt leggyakrabban feltett kérdések a következők:

                                   Baba, gyermek fülbelövés Székesfehérváron és Budapesten

 1. Begyullad-e a fülcimpa a fülbelövés után?
 2. Szúrja-e a fülcimpa mögötti területet a belőtt fülbevaló?
 3. Mikor nem ajánlom a fülbelövést?
 4. Mennyire fájdalmas szolgáltatás a fülbelövés?
 5. A fülbelövés szolgáltatáshoz szükséges fülbevalót is vásárolni?
 6. Fontos a fülbevaló súlya, a fülbevaló szárvastagsága valamint a fülbelövő pisztoly mérete?
 7. Csecsemők, kisgyermekek esetében, hogyan történik a fülbelövés?
 8. Tényleg igaz, hogy csak a műanyagból készült fülbevalók nem allergizálnak?
 9. Mit is jelent a nikkelmentes, az orvosi fém és a titánium?
 10. Melyik a jobb módszer, fülünket átlövetni vagy átszúratni?
 11. Létezik hangtalan fülbelövő készülék?


 1. Begyullad-e a fülcimpa a fülbelövés után?

  Nem, mert a belőhető fülbevalók gyártásakor kivonták a korábban ötvözetként használt nehézfémeket (nikkel, kobalt, kadmium). Ezzel az óvintézkedéssel gyakorlatilag megszűnt a fülbelövést követően gyakran tapasztalt kellemetlenség.
  Megfelelő utókezelés esetén garantáltan probléma mentesen viselhetők a belőtt fülbevalók.
  A Studex a kaliforniai létesítményében sterilizálja az összes belőhető fülbevalóját, melyek megfelelnek, sőt mi több, túlszárnyalják az Amerikai Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerbiztonsági Hatóságának (FDA) követelményeit, illetve az európai szabványokat. Minden fülbevaló és műszer átmegy egy szigorú belső minőségi ellenőrzési folyamaton, hogy a lehető legjobb minőséget szolgáltassa a fülbevaló piacon.

 2. Szúrja-e a fülcimpa mögötti területet a belőtt fülbevaló?

  Nem, mert a fülbevaló szárvégét úgy öleli körbe a fülbevaló pillangó formájú kapcsa (stekker) hogy az nem engedi szúrni a fülcimpa mögötti területet. A gyakorlat is ezt igazolja. Teljesen problémamentesen és kényelmesen viselhető a fülbevaló a fülbelövés után még akkor is ha a kislányok, gyerekek vagy a felnőttek esetleg hason alvók. Amennyiben a fülbelövő szakember szakszerűen és pontosan végzi a fülbelövést akkor a keletkezett lyuk iránya a fülcimpán az arccal párhuzamosan fut, így a fülbevaló szára, nem az arcra merőleges, hanem vele párhuzamos, ezért sem szúrhatja a fülbevaló szárvége a fül mögötti területet.

 3. Mikor nem ajánlom a fülbelövést?

  Érdemes olyan időpontot választani főleg a kisgyermekek, csecsemők esetében mikor a lehetséges zavaró körülmények kizárhatók. Figyelembe kell venni az etetés, altatás idejét, mert ha nem zavarjuk meg a babák napirendjét gördülékenyebb a fülbelövés menete. Továbbá nem tanácsos a fülbelövést elvégezni a kötelező védőoltással egy napon. A fülbelövés ugyan nem jár mellékhatásokkal, egészségkárosodással de a védőoltás után kialakulhat lázas állapot. A fülbelövéskor nem történik más csak a fülcimpát egy parányi részen átlyukasztjuk. A lázas gyerekek nyűgösebbek, ezért nem tanácsolnám még a fülbelövéssel is nyűgösebbé tenni őket. Nem csak az időpont hanem az életkor kiválasztása is fontos dolog. Csak akkor vállalom a fülbelövést ha a fülcimpa jelölése lehetséges. Minden kisgyermek külön egyéniség. Vannak olyan kislányok jellemzően 1 éves kor után 2-3 éves korig akik bizalmatlanok, nem szeretik az idegeneket, nem kommunikálnak és azt sem engedik, hogy közeledjek feléjük, pláne nem azt, hogy fülbevalót helyezzek a fülükbe. Ez esetben értelmetlennek találom az erőszak alkalmazását a cél érdekében. 

 4. Mennyire fájdalmas szolgáltatás a fülbelövés?

  A legtöbb ember érez kisebb fájdalmat vagy kellemetlen érzést a fülbelövés pillanatában. Nem fedik a valóságot azok a hirdetések, melyek fájdalommentes füllyukasztást ígérnek. A bőr folytonossága megszakad, ami némi fájdalommal jár. Nem lehet a fülcimpát fájdalommentesen kilyukasztani. Az érzéstelenítő készítmények használata a Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv álláspontja szerint tilos! A fájdalom mértékét nem csak a fülbevaló behelyezése, hanem az éppen aktuális lelkiállapot is befolyásolja, például ha visszatartjuk a lélegzetünket feszültebbek leszünk, továbbá a szülő szorongása szinte minden esetben kihat a gyermekre is. Mindez az endorfin és az adrenalin szint emelkedése miatt van. A fájdalom a szervezet természetes reakciója bármilyen sérülés esetén. Sok éves tapasztalattal segítem a füllyukasztástól való félelem leküzdését gyermekeknél, felnőtteknél. Az általam elvégzett fülbelövés esetében csecsemőknél és felnőtteknél a fájdalom mértéke, egyéntől függően elhanyagolható.

 5. A fülbelövés szolgáltatáshoz szükséges fülbevalót is vásárolni?

  Igen, szükséges belőhető fülbevalót is vásárolni hiszen a választott fülbevalóval történik a fülbelövés egy modern füllyukasztó gép segítségével és nem mechanikusan egy tűszúrással. A fülbevalók háromféle anyagból választhatók, nikkelmentes fém, titánium vagy 14 karátos arany. A belőtt fülbevalókat 30 nap elteltével kilehet cserélni, de nem szükséges maradhat a végtelenségig. Gyakori kérdésként merül fel, hogy akkor is kell-e belőhető fülbevalót vásárolni ha a család már rendelkezik korábban vásárolt más jellegű fülbevalót? Igen, akkor is kell mert a korábban vásárolt fülbevalót csak akkor tudják közvetlenül - a fülbelövést kihagyva - a fülcimpába helyeztetni, ha valaki egy tűvel átszúrja a fülcimpát, majd a tű kónuszába helyezve a fülbevaló szárát visszahúzza azt a fülcimpán. Én ezzel a módszerrel nem foglalkozom és nem is preferálom.

 6. Fontos a fülbevaló súlya, a fülbevaló szárvastagsága valamint a fülbelövő pisztoly mérete?

  Igen fontos dolog, azonban nem árt eloszlatni néhány tévhitet a belőhető fülbevalók "nehéz" súlyára, szárvastagságára vonatkozóan valamint a fülbelövéshez használt fülbelövő készülék nagyságát illetően. Nincs tudomásom róla, hogy ma Magyarországon forgalomba lenne olyan belőhető fülbevaló, aminek súlya, nagysága illetve szárvastagsága ne lenne megfelelő minőségű bármely korosztály számára. Erről magunk is könnyen meggyőződhetünk egy háztartásban mindenki által egyszerűen használható konyhai mérleg segítségével. A belőhető, valamint a később hordani kívánt arany fülbevalók súlya darabonként átlagosan fazontól függően 0,3-0,5 gramm súlyúak. Kérem mérjenek ki egy maximum 0,5 grammnyi használati tárgyat lakásukból és vegyék a kezükbe. Ezt követően vonják le a konzekvenciát arra vonatkozóan, hogy a fülbevalók súlya ami szinte nem is érzékelhető mekkora károkat okozhat gyermekeink fülcimpáján, illetve ha környezetükben alaposan szemügyre veszik a fülbevalót viselő gyermekek fülét, hány esetben tapasztalták azt, hogy megnyúlt, átszakadt fülű kislányok hordanak fülbevalót, attól függetlenül milyen belőhető fülbevalóval történt a fülbelövés? Továbbá a belőhető fülbevalók szárvégén található stekker maximális súlya az előbb említett összsúly fele, tehát maximum, 0,25 gramm ami nem elegendő arra, hogy a belövést követően az ékszert hátra húzza, ha ezt tapasztalják az abból adódik, hogy ferdén lett a fülbevaló a fülcimpába behelyezve, ami a szakember helytelen technikájának és nem a fülbevaló súlyának köszönhető. Néhány szó a fülbelövő készülék nagyságáról. Szintén nincs tudomásom olyan füllyukasztó eszközről, ami ne lenne alkalmas nagysága miatt a biztonságos fülbelövésre minden korosztály számára. A füllyukasztó készüléknek nem kell speciális méretekkel rendelkeznie mert nem a fülcimpa nagyságán múlik az eszköz használhatósága. A fülbelövő készüléknek jóval inkább a fülbelövést végző személy professzionális munkáját, a behelyezés pontos technikáját kell szolgálnia úgy, hogy az újszülött kortól nagy biztonsággal elvégezhető legyen. Tehát összegezve, fontos a szárvastagság a súly az eszköz, hiszen hosszú évek fáradságos fejlesztőmunkájának köszönhetően a napjainkban használt füllyukasztó készülékek és a felhasznált anyagok minősége az összes szempontot figyelembe véve biztonságos, minden minőségi előírásnak megfelel, így azt gondolom válasszon mindenki a szolgáltatók kínálatból saját meglátása szerint. Nem gondolom, hogy bárki is veszélybe lenne azért mert fülbelövést szeretne igénybe venni, függetlenül a különböző cégek termékeitől. Azonban érdemes figyelmet szentelni a belövés technikájára, a szakember gyakorlottságára, a fülbelövés helyszínére az empatikus bánásmódra, mert ezek legalább ugyanolyan fontos dolgok, mint a felhasznált anyag vagy a fülbelövő eszköz tulajdonságai.

 7. Csecsemők, kisgyermekek esetében, hogyan történik a fülbelövés?

  Sokan viselnek fülbevalót, ha helyesen végzik a fülbelövést az tökéletesen veszélytelen beavatkozás. A fülbelövés bármelyik életkorban elvégezhető. A csecsemők fülbelövése egy kicsit speciálisabb módszert igényel, mert életkoruknál fogva nem lehetséges velük a kommunikáció, és még nem tudják a fejüket önállóan megtartani. A füllyukasztás akkor lesz tökéletes, ha a fülcimpa fertőtlenítése után a fülbevaló helyét jelölő apró pont optimális helyre kerül. A jelöléshez sok türelem és gyakorlat szükséges. Egy kicsit könnyebb dolgom van a nagyobb gyerekekkel, akik már kommunikálnak. Mielőtt elvégzem a fülbelövést tájékoztatom őket a beavatkozás minden lépésről, elterelve ezzel a figyelmüket, esetleges félelmüket. Elkerülve, hogy rögtön a fülcimpára terelődjön a figyelem, a kézfej bőrfelületén szemléltetem a jelölés mókás mozzanatait. Sajnos néhány kisgyermek szorongva érkezik hozzám a korábban lezajlott fül-orr-gégészeti betegségek, beavatkozások miatt. Ebben az esetben csak akkor nem szoktam javasolni a füllyukasztást, ha látom, hogy nagyon rémült és megtorpant, fél a fájdalomtól, a számára ismeretlen új beavatkozástól korábbi rossz élményei miatt. A fülbelövés ne generáljon újabb kellemetlen maradandó rossz emlékeket, inkább várjunk ki, míg a füllyukasztás a kisgyermek saját kívánságára történhet.

 8. Tényleg igaz, hogy csak a műanyagból készült fülbevalók nem allergizálnak?

  Ez nem igaz, mert a nikkelmentes orvosi fémből, titániumból, és aranyból készült belőhető fülbevalók anyaga is garantáltan nikkelmentes. Ezek az anyagok minden káros mellékhatás nélkül egy egész életen át a testben maradhatnak, így garantáltan nem allergizálnak. A műanyag fülbevalók eredete, összetétele ismeretlen, rendszerint újrahasznosított anyagokból készülnek. A hideg műanyag megvetemedhet, illetve széttörhet. A Studex által forgalmazott nikkelmentes anyagokból készült belőhető fülbevalók jó minőségűek, nem törnek, vékony szárúak és garantáltan nem allergizálnak.

 9. Mit is jelent a nikkelmentes, az orvosi fém és a titánium?

  Mivel sok ember allergiás a nikkelre, az EU nikkelrendelete előírja, hogy hetente mennyi nikkel érintkezhet a bőrrel. Fülbevalók esetén ez a mennyiség négyzetcentiméterenként 0,2 mikro-gramm lehet hetente (azaz a gramm milliomod része). A Studex fülbevalói alaposan túlteljesítik ezt az előírást, mert gyakorlatilag nikkelmentesek. A Studex által használt orvosi fém a nem rozsdásodó, 316L jelzésű acél. Mint minden acélfajta, ez is tartalmaz nikkelt. A fülbevalóink nikkeltartalma azonban nem éri az EU nikkelrendeletében meghatározott értéket, így gyakorlatilag nikkelmentesnek tekinthetők. Ezt az acélfajtát használják a sebészetben is, pl. olyan implantátumként, amely minden káros mellékhatás nélkül egész életen át a testben maradhat. A titán olyan természetes anyag, amely nagyon rozsdaálló, kemény és rendkívül könnyű. Az orvosi titánból a gyógyításban alkalmazott, kiváló minőségű implantátumok készülnek. Ez igaz a fülbevalókra is, mert nem mérgezőek, így megakadályozzák a szervezet reakcióit és ennek köszönhetően elősegítik a gyorsabb sebgyógyulást. A Studex titánium fülbevalói 23-as minőségű (illetve 6AL4V-ELI jelzésű) titánötvözetből készülnek, amit a többivel ellentétben nagyfokú tisztaság, töredezés nélküli ellenálló képesség, valamint magas fény jellemez. Ez az ötvözet nikkelmentes és így hosszú ideig a testben maradhat. A Studex titánfülbevalóinkat egy különleges, szabadalmaztatott eljárásnak vetjük alá, melynek eredménye egy összefüggő és 99,9% tisztaságú titánbevonat. Így nem korrodálódnak és nem foltosodnak. Ennek köszönhető a titán fülbevalóink tiszta világos aranyszíntől a pezsgőszínig terjedő színválasztéka. ( forrás: http://fullyukasztas.info/egy-kis-anyagismeret/ )

 10. Melyik a jobb módszer, fülünket átlövetni vagy átszúratni?

  Átszúrni a fülcimpát egy steril tűvel is lehetséges, de ez a módszer már elavult a mai modernkor eszközeivel szemben. A mechanikusan, tűvel történt szúrás sok kellemetlenséggel járhat, például vérzéssel, intenzív fájdalommal és miután a művelet minden mozzanata manuálisan történik a fülbevaló behelyezésének ideje is lényegesen hosszabb. Ezért ezt a módszert már nem javasolnám mert nem higiénikus, fájdalmas, valamint jóval nagyobb a tévesztés lehetősége, mint a füllyukasztó géppel történő füllyukasztás esetében. Az általam használt fülbelövő rendszer teljesen higiénikus, a fül egyáltalán nem vérzik a lyukasztás alkalmával, nem érintkezik a fülcimpa bőrfelülete az emberi kézzel, továbbá minimális a fájdalom érzet is. A füllyukasztást modern, speciálisan erre a beavatkozásra kifejlesztett, veszélytelen, professzionális eszközzel végzem.

 11. Létezik hangtalan fülbelövő készülék?

  A Studex System 75 füllyukasztó készülék nem rugós szerkezetű ezért teljesen hangtalanul lyukasztja át a fülcimpát. A Studex többi forgalomban lévő fülbelövő készüléke rugós szerkezete miatt hangos és kevésbé kíméletes. A régebbi konstrukciók a fülbevalót a fülbelövéskor nagy lendülettel "lövik" a fülcimpába emiatt hangos és a fájdalomérzet is intenzívebb. Összegezve a Studex System 75 fülbelövő készülék korunk egyik legmodernebb eszköze ami kíméletes, higiénikus és hangtalan.

 12. Okozhat allergiát a belőhető fülbevaló?

  Egy európai uniós rendelet 2004 óta kötelezi a gyártókat arra, hogy a belőhető fülbevalók előállításához nem használhatnak nikkelt, így bármely cég bármely termékét is választják garantáltan nem okoz a belőhető fülbevaló allergiát, vagyis a fülbelövést követően a fülcimpa nem gyullad be. Az általam végzett füllyukasztáshoz a választható fülbevalók 14 karátos aranyból, titániumból illetve nikkelmentes orvosi fémből készülnek, tehát a fémeket úgy ötvözik, hogy azok ne tartalmazzanak nikkelt! Több éves tapasztalatom szerint, problémamentes a fülbevalók használata, megfelelő utókezelés mellett. Se rám, se a gyártóra nem vetne jó fényt, ha nem megfelelő minőségű anyagból készült belőhető fülbevalókkal dolgoznék.

 13. Hány féle és milyen belőhető fülbevaló választék biztosított a helyszínen?

  A fülbelövéshez óriási belőhető fülbevaló választék biztosított, így nem szükséges előre megrendelni a kívánt fazont, mert mindig van készleten mindegyik fülbevalóból. A fülbevalók fülbelövés nélkül is megvásárolhatók kedvezményes áron, amit személyesen tőlem vagy postai úton vehetnek át. A részletekért kérem keressenek elérhetőségeim bármelyikén.

 14. Hány éves korban javasolt a fülbelövés?

  A fülbelövés optimális időpontjáról nagyon megoszlik a vélemény. Vannak szülők akik mihamarabb szeretnének fülbevalót csecsemőjük részére, és vannak szülők akik úgy gondolják, hogy majd akkor veszik igénybe a füllyukasztás lehetőségét, ha az a kislány saját akaratából történhet. Mindkét véleményt tiszteletben kell tartami.

  "A védőnőm azt tanácsolta érdemes megvárni a két-három hónapos kort amikor már végleg kialakult a fülcimpa formája."

  Véleményem szerint a fülcimpa formája születéskor már kialakult, ami nem változik, idővel az arccal arányosan növekszik majd életünk végéig, de a formája változatlan marad!

  "A barátnőm szerint csecsemő korban önzőség a fülbelövés a szülők részéről."

  - Ez egy szubjektív vélemény. A fülbelövés igénybevétele csecsemő korban valóban a szülők döntése, de szerencsére a kíméletes, humánus módszernek köszönhetően tényleg minimális fájdalommal jár. Amikor már a kislányok szeretnének fülbevalót (jellemzően 2-4 éves kor között) gyakran csak az egyik fülcimpáig jutunk el, a másik fülbe vagy egyáltalán nem tudok fülbevalót helyezni, vagy csak később. Nos ha engem kérdeznek én inkább választanám a csecsemőkori fülbelövést, mint a "birkózást" (ami szintén a szülők kényszerű döntése annak érdekében, hogy meglegyen gyermekük kívánsága). Mikor a kislányokra van bízva a döntés joga nem tudják, hogy mivel jár egy fülbelövés, szeretnék nagyon a fülbevalót de félnek és rendszerint szorongva érkeznek hozzám, hiszen a szülők korrekt tájékoztatásából tudják, hogy a füllyukasztás minimális fájdalommal jár, azonban a kellemetlen érzés nagyságát életkorukból adódóan nem tudják még felmérni. Véleményem szerint ez nagyobb küzdelem...

 15. Hogyan történik a fülbelövés?

  A belőhető fülbevaló kiválasztása után első lépésként megtisztítom a fülcimpa teljes bőrfelületét egy 70% isopropanol tartalmú bőrfertőtlenítő lapocskával. Majd egy rövid konzultáció után megjelölöm a fülbevaló helyét. Ezután a készülék pillanatok alatt átlövi a fülcimpát automatikusan elhelyezve benne a kiválasztott fülbevalót. A ékszerek egy zárt, steril kapszulába vannak csomagolva, ami biztosítja a higiénikus fülbelövés lehetőségét. A Studex System 75 füllyukasztó rendszernek egyik nagy előnye, hogy nem a fülbelövő készülék érintkezik a páciens fülével hanem az egyszer használatos műanyag steril kapszula amit a belövés után cserélünk és az üres kapszulát eldobjuk. Majd a művelet végén pontos, minden részletre kitérő utókezelési tanácsokkal látom el a vendégeket, annak érdekében, hogy probléma mentes legyen a gyógyulás.

 16. A fülbelövés, fülyukasztás után mehetünk-e babaúszásra vagy nagyobb gyermek esetében uszodába, strandra?

  Nem ismert, (amit a gyakorlat is igazol) hogy problémát jelentene az uszoda, strand vagy a fürdővíz használata a fülbelövést követően. Gyermekeink függetlenül attól, hogy kicsik vagy nagyok időnként sajnos elszenvednek kisebb vagy nagyobb hámsérüléseket (csecsemők például pelenkakiütést, nagyobb gyerekek horzsolást, vágást, elvakart rovarcsípést). A felsorolt esetekben természetesen a sérülés nagyságát és mélységét mérlegelve sem teszünk egyéb óvintézkedést, este a szokásos módon megfürdetünk és amennyiben a heti programban szerepel az uszoda illetve nyáron a strand használata részt veszünk rajta. A fülbelövés után a fülcimpán keletkezett apró kis seb nagysága sem indokolja az uszoda, strand vagy a fürdővíz mellőzését. Az elmúlt évek alatt soha nem tapasztaltam elváltozást abból adódóan, hogy a fülbelövést követően a fülcimpa vízzel érintkezett. Amennyiben a víz problémát jelentene, nem csak a fülcimpára lenne veszélyes. Így bátran ajánlom az uszoda, strand, vagy a fürdővíz használatát a fülbelövés után is.

 17. Ősszel, télen a sapkás időszakban javasolt-e a fülbelövés, illetve ajánlott-e a fülbelövés hason alvó kisgyerekeknél?

  Igen, mert a fülbevaló szárvégét úgy öleli körbe a fülbevaló pillangó formájú kapcsa (stekker) hogy az nem engedi szúrni a fülcimpa mögötti területet. A gyakorlat is ezt igazolja. Teljesen problémamentesen és kényelmesen viselhető a fülbevaló a fülbelövés után. Amennyiben a fülbelövő szakember szakszerűen és pontosan végzi a fülbelövést akkor a keletkezett lyuk iránya a fülcimpán az arccal párhuzamosan fut, így a fülbevaló szára, nem az arcra merőleges, hanem vele párhuzamos, ezért sem szúrhatja a fülbevaló szárvége a fül mögötti területet. Így biztosan nem kényelmetlen a hason alvó vagy a télen, ősszel sapkát viselő kislányoknak a fülbevaló viselése.

Árak

A szolgáltatások költségei


Az árakról szívesen adok bővebb tájékoztatást egy személyes vagy telefonos konzultáció után, illetve örömmel válaszolok e-mailben történő megkeresésükre is.

Árak érvényesek: 2024.01.01-től.

 

Hírek, információk

Legfrissebb bejegyzések


Fülbevaló Webáruház

Fülbevaló Webáruház

Baba, gyermek arany és Studex Sensitive nikkelmentes orvosi fém csere fülbevalók

Fül piercingek, fülbevaló sorozatok

Fül piercingek, fülbevaló sorozatok

Az utókezelés nagyon fontos a probléma mentes gyógyulás érdekében.

Pontos utókezelési tanácsok

Pontos utókezelési tanácsok

Fontos tanácsok, információk a problémák elkerülésének érdekében

Akupunktúra és a füllyukasztás

Akupunktúra és a füllyukasztás

A fülbelövés egy esztétikai szolgáltatás, az akupunktúrás kezelés egy gyógymód.

Videók

NÉZZEN MEG MUNKA KÖZBEN


További videók megtekintéséért keresse fel Youtube csatornámat: https://www.youtube.com/user/fullyukasztas01/