Studex fülbelövő és fülbevaló referencia szalonok Székesfehérváron és Budapesten
- Studex Universal: 7000-13.000 Ft között
- Studex System75: 14.000-20.000 Ft között
- Studex System75: arany ékszerrel 27.000-35.000 Ft között

Fülbelövés kicsiknek és nagyoknak, fiúknak és lányoknak székesfehérvári valamint budapesti referencia szalonomban.Minden kényelmet kielégítő, magas színvonalú szolgáltatással várom a hozzám érkező kedves vendégeket! A fülbelövést, füllyukasztás újszülött kortól vállalom, 25 éves gyakorlattal a Studex professzionális eszközeivel és minőségi fülbevalóival. Az alábbiakban szeretném Önökkel megismertetni a fülbelövés menetét, bemutatni a belőhető fülbevalókat, választ adni minden, a fülbelövéssel kapcsolatos fontos kérdésre, valamint  videókkal és fotókkal  illusztrálni a munkafolyamatokat. Jó böngészést kívánok!

Az időpontfoglalás előtt fontos tudni:

Az időpontfoglalás ellenére, tőlünk független okok miatt, várakozás előfordulhat. Kérem, a megbeszélt, PONTOS időben érkezzen, lehetőleg egyedül vagy maximum egy fő kísérővel. Amennyiben előbb érkezne, legyen kedves várakozzon az utcán, nem áll módomban korábban ajtót nyitni! A társasház házirendje tiltja az udvarban való várakozást. A dohányzás a szalonban és a társasházon belül szigorúan tilos!
A munka zavartalan haladása, a lakók és saját nyugalmunk érdekében kérjük a fenti szabályok megértését és betartását!

Lehetséges fizetési mód: készpénz

Budai szalonom

Videó a szalon megtalálásához: kattints ide

1027, Budapest Frankel Leó utca 24. fsz. 6. (a szalon a földszinten, az udvar végén leghátul, jobbra fordulva található)
Kapucsengő: Poór Tünde - röviden csengessen, várjon pár másodpercet és erősen tolja be a kaput

Alternatív szöveg
Alternatív szöveg
Alternatív szöveg
Alternatív szöveg
Alternatív szöveg
Alternatív szöveg


 

Székesfehérvári szalonom 

8000 Székesfehérvár, Piac tér 2.

Szalonom a belvárosban, a Mátyás király körút elején található, az Alba Pláza buszpályaudvar felőli bejáratához képest jobbra, a hangszerbolt szomszédságában,egy sárga sarokház belső udvarában, ami nem rendelkezik utcafronti bejárattal, ezért az épületbe bejutni egy zöld színű ajtón, a kaputelefon segítségével lehet, amin a fülbelövés gombot kell hosszan megnyomni.

                              

Tájékoztató a fülbelövő rendszerekről

A fülbelövést, füllyukasztást minden esetben a Studex, modern füllyukasztó eszközeivel és a velük kompatibilis steril, nikkelmentes orvosi fém, titánuim illetve 14 karátos aranyból készült belőhető fülbevalóival végzem. Tűvel, branüllel, hozott (korábban vásárolt) fülbevalóval nem vállalok füllyukasztást, mert azok nem illeszthetők a készülékbe. A következő rövid tájékoztató segítségével, szeretném Önökkel megismertetni a füllyukasztó eszközök közötti különbséget, ami a szolgáltatás árában is tükröződik. Mindkét füllyukasztó készülékkel szívesen dolgozom, mégis az alapvető különbség a fülbevaló behelyezésének technikájában keresendő. 

Studex System 75 fülbelövő készülék

A Studex, System 75 a mai kor legmodernebb eszköze. Hangtalan, nem rugós szerkezetű fülbelövő készülék, így humánusabb a füllyukasztás, minimális a fájdalomérzet. Az egyszer használatos kazettás rendszernek köszönhetően az eljárás higiénikus, a készülék nem érintkezik más fülével hiszen a belövés után a már megüresedett kazetta eldobásra kerül. A választható fülbevalók szára jóval vékonyabb és a hagyományostól eltérően modernebb vonalvezetésű fazonok. 

Gyermekeknek, főleg a kisebb korosztályban mindenképp ezt a módszert javaslom.

Alternatív szöveg

Hagyományos fülbelövő készülék

A Studex Universal fülbelövő készülék egy régebbi konstrukció ami már nem a legmodernebb eszköznek számít a szakmában, mégis sokan használják többek között én is, mert megbízható, pontos de mégsem rendelkezik annyi előnyös tulajdonsággal mint a Studex System 75 füllyukasztó rendszer. A Studex Universal-ba helyezett steril belőhető fülbevalót egy rógós szerkezet nagy lendülettel lövi a fülcimpába emiatt hangos, és intenzívebb a fájdalom érzet is, ezért nem annyira kedvelt. A készülékhez választható steril, nikkelmentes orvosi fém fülbevalók, a már jól ismert klasszikus fülbevaló fazonok.

Kisebb gyermekeknek és babáknak fülbelövést a hagyományos készülékkel nem vállalok, kizárólag a System 75 módszerrel.

A Fülbelövés menete
Érdemes egy olyan optimális időpontot választani a gyerekek tervezett fülbelövése előtt, amikor biztosan nem éhesek, nem fáradtak és nem betegek. A zavaró körülmények kizárásával nyugodtabban, kiegyensúlyozottabban működik a fülbelövés minden korosztály számára. A belőhető fülbevaló kiválasztása után megtörténik a fülcimpa fertőtlenítése, majd egy jelölő toll segítségével a fülbevaló helyének megtervezése. Csecsemők, kisgyerekek esetében ezt a munkafolyamatot mindig figyelemeltereléssel végzem, soha nem korlátozom a gyermekeket szabad mozgásukban. A fertőtlenítés és jelölés után a kísérő szülő ölében megtörténik a fülbevaló behelyezése. A füllyukasztás minimális kellemetlenséggel jár, főleg ha a Studex System 75 füllyukasztó készülékével történhet, ami humánus, hangtalan behelyezést eszközöl - kisgyermekeknek éppen ezért ezzel a készülékkel vállalom csak a szolgáltatást. A fülbelövést követően a gyerekek rendszerint gyorsan megnyugodnak, a nagyokat a fülbevaló látványa, a kicsiket a cumis üveg, játék vagy a szoptatás vigasztalja.

Gyakori kérdésként hangzik el a szolgáltatás közben, hogy fáj-e a fülbelövés és ha igen, használok-e érzéstelenítőt?
Egy minimális fájdalom érezhető a lyukasztás pillanatában. Nincs, és nem is létezik teljesen fájdalom mentes fülbelövés, viszont jó hír, hogy csak a belövés pillanatára korlátozódik a kellemetlenség! Nem használok érzéstelenítőt, mert nem tudhatom, hogy esetleg ki milyen készítményre allergiás, szalonom nincs berendezkedve az érzéstelenítő készítmények okozta esetleges allergiás tünetek kezelésére. Miután bekerült a fülbevaló a fülcimpába, pontos, részletes tájékoztatást adok az utókezelésről, megismertetem a szülőkkel a legfontosabb tudnivalókat, amit a gyakorlatban be is mutatok, továbbá lehetősége nyílik mindenkinek megtekinteni a később cserélhető fülbevaló fazonokat is.

A következő videofilmek segítségével nézzék meg a gyermekek fülbelövését
a Studex System 75 füllyukasztó készülékével

                       


Utókezelő készítmények forgalmazása

A fülbelövés utókezeléséhez egy, a szalonomban megvásárolható készítmény használatát ajánlom, ami oldat formájában kapható. A készítmény ára 2000 Ft. A fülbelövés után részletes tájékoztatást adok a készítmény megfelelő használatáról.

Utókezelés

Az első hónap teendője

A fülcimpa alapvetően egy szépen, probléma-mentesen gyógyuló terület, azonban a megfelelő utókezelés hiányában gyulladás léphet fel, ezért feltétlenül javaslom a tanácsok betartását.

Hetente egyszer egy félbehajtott nedves törlőkendő (nem alkoholos!) segítségével jó alaposan körbe kell törölgetni a lyukak környékét úgy, hogy az ékszert előre, az arc irányába, majd hátra, a tarkó irányába eltoljuk, s kitisztítjuk a kapocs alá eső részt. Erre azért van szükség, mert az összegyűlt, lerakódott szennyeződések - sampon, kosz, izzadtság stb. - gyulladást okozhatnak. Elegendő a tisztogatást heti egyszer megcsinálni, de ez a lépés nem maradhat el a gyógyulás után sem!

A szolgáltatás után részletesen bemutatom annak a készítménynek a használatát, mellyel minden nap szükséges csepegtetni a lyukakat. Reggel-este, a tisztításhoz hasonló módon az ékszert előre és hátra eltolva a be- és kimeneti lyuk kezelése napi feladat kell, hogy legyen, egészen addig, amíg az oldat el nem fogy. Célszerű a fülbevalókat naponta 1-2x jobbra és balra is megforgatni, viszont mindig figyeljünk arra, hogy kizárólag tiszta kézzel történjen a folyamat.

A gyulladás elkerülése érdkében elengedhetetlen, hogy a zárókapocs SOHA nem lehet szoros - sajnos legtöbbször ezen a ponton úszik el a megfelelő utókezelés. A fülbevalók szárán található egy bemélyedés, melyet egy kattanó hang is jelez - ennél tovább semmi esetben sem szabad szorítani a kapcsot. A fülbelövés alkalmával megfelelő helyre kerül a stekker, de érdemes hetente 1-2x leellenőrizni, hogy nem lett-e szorosabbra húzva idő közben.

A belőtt fülbevalók első cseréje:

Egy hónap elteltével a fülbevalók cserélhetők, amit úgy praktikus megtenni, hogy cseppentünk egy csepp olajat a fülcimpára a füllyuk köré (közvetlenül a csere előtt), majd a belőtt fülbevalókat egy határozott mozdulattal ellentétes irányba széthúzzuk és kivesszük. Ezután a csereékszer szárát is megolajozzuk és egy könnyed mozdulattal visszahelyezzük a fülcimpába. (Kis mennyiségben, bármilyen tiszta, akár étkezési olaj is használható a művelethez). Amennyiben a vendég igényli, nagyon szívesen segítek a cserében is. A szalonban vásárolt, vagy a Csak Fülbevalók Webáruház termékei közül rendelt ékszerek cseréje ingyenes, máshonnan hozott fülbevalók esetén 2000 forintba kerül/db.

A következő hónapok teendői:

Amennyiben nem tervezik kicserélni a fülbevalókat, természetesen viselhetők huzamosabb ideig is, hiszen az ékszerek kíváló minőségű, garantáltan nikkelmentes ötvözettel készültek, amik lehetővé teszik a folyamatos problémamentes viselést. Fontos, hogy a tisztogatást, ahogy fentebb is írtam, azután is szükséges csinálni, hogy a fülcimpa begyógyult, ugyanis a lerakódott szennyeződés nem csak a friss lyukakra jelent veszélyt.

A fülcimpán a lyuk, ékszer hiányában villámgyorsan összenőhet, így nem szabad huzamosabb ideig a fülünket fülbevaló nélkül hagyni.
A szervezetünk a füllyukakat sérülésként értelmezi, igyekszik ezt a lehető legrövidebb idő alatt regenerálni, majd visszaállítani az eredeti állapotot, ami nekünk bosszúság, a szervezetünknek viszont egy természetes feladat. A regenerációs folyamat fiatalabb korban gyorsabban, idősebb korban lassabban megy végbe.

A fülbevalók cseréjénél (főleg az első cserénél) mindig használjunk olajat vagy zsíros krémet annak érdekében, hogy gördülékenyebben menjen az ékszerek cseréje. 

Néhány jótanács probléma esetén:

Amennyiben a fülcimpa váladékozik, pirosnak, duzzadtnak látja, minden esetben kezelni kell néhány napig. Javaslatom szerint a fülbevalókat NEM szabad kivenni a probléma ellenére sem, a kezelést az ékszerrel együtt kell elvégezni, ellenkező esetben összenő a fülcimpa. A kezeléshez külsőleg alkalmazható gyulladáscsökkentő készítményt javasolnék (pl. Tetran). Egy fogvájó segítségével egy kisebb adag krémet kell juttatni az érintett területre a fülbevaló alá mindkét oldalon naponta akár többször, mindaddig amíg a probléma fennáll. A gyulladás megszűnte után ki kell venni a fülbevalót, alaposan meg kell tisztítani és a jövőben nagy hangsúlyt kell fektetni a fülcimpa folyamatos tisztán tartására a fülbevaló alatt, valamint rendszerint ellenőrizni kell a kapocs szorosságát. Amennyiben a probléma folyamatosan fent áll, érdemes más típusú ékszerre váltani, melyek közül én az arany fülbevalókat javasolnám: ide kattintva találja az arany ékszereket

Gyakori kérdésként merül fel, hogy a korábban vásárolt vagy ajándékba kapott fülbevalóval is tudok-e segíteni?

Sajnos azért nem tudok segíteni hozott fülbevalóval, mert belövés módszeérnek pont az a lényege és kritériuma - ellentétben a tűvel szúrt fülbevaló behelyezéssel - hogy az egyszer használatos, steril kapszulába csomagolt fülbevalót rögzítem a füllyukasztó készülékhez, aminek segítségével megtörténik a fülbevaló higiénikus, minimális fájdalommal járó behelyezése. A hozott fülbevaló több okból kifolyólag sem kompatibilis az füllyukasztó készülékkel, így technikailag kivitelezhetetlen azzal a módszerrel, amivel én dolgozom. Felnőttek esetén hozott ékszert branüllel készítek, amennyiben igény van rá, de gyermekeknek semmi esetben sem vállalom.

Egyszerre vagy külün külön?

Erre a felvetésre én is egy kérdéssel szoktam viszont kérdezni: Mit szeretnének; gyorsan letudni a dolgot vagy minőségi, szimmetrikus, szép munkát? Amennyiben csak a gyorsaság számít, lövessék egyszerre a két fülcimpát az erre szakosodott szalonokban, én ebben sajnos nem tudok segíteni. Amennyiben párhuzamos, szép, szimmetrikus füllyukakat szeretnének, soha nem szabad a két fülcimpát egyszerre lövetni, ugyanis kizárt, hogy két kolléganő egyszerre, párhuzamosan az arccal, egyenesen tudja a fülcimpákat kilyukasztani.

Parkolás Budapesten

A személyautóval érkezők az épület körül tudnak parkolni fizetős övezetben, a szalonhoz nem tartozik saját megállóhely. Zárt parkolót legközelebb a Mammut épületénél találhatnak, amennyiben nem az utcán kívánnak megállni. A szalon tömegközlekedéssel rendkívül jól megközelíthető, célszerű igénybe venni.

A szolgáltatás a szalonban eltöltött időtől függően kényelmesen max. 30-40 percet vesz igénybe. 

Parkolás Székesfehérváron

A személyautóval érkezők parkolni az épület előtt a Mátyás király körút teljes hosszán vagy az Alba Pláza tető parkolóján tudnak. A Mátyás király körút a I. várakozási övezetbe tartozik, a parkolás hétvégén ingyenes.

A fülbelövés szolgáltatás a szalonban eltöltött időtől függően nagyon kényelmesen, még ha várakozni kell is max. 30-40 percet vesz igénybe.
Előfizetéses mobil parkolás +36 /20 /30 70-763-8012

Kockázatok

a) Kockázati csoportokat tekintve:

•Várandósság és szoptatás:a várandósság és a szoptatás alatt a piercing szúrása nem ajánlott, mivel egy esetleges erős gyulladás esetén szteroid tartalmú gyulladáscsökkentő krémek alkalmazása válhat szükségessé, melyek alkalmazása a várandósság és a szoptatás idején nem ajánlott.

b) Beavatkozás hatásait tekintve:

•Fülporc esetleges gyulladása: bizonyos esetekben az ékszer anyagától függetlenül és utógondozás mellett is előfordulhat a fülporc gyulladása, ami ékszercserével vagy megfelelő utókezelő krém használatával hatékonyan megszüntethető.

•Anyajegy, bőrelváltozás: amennyiben a szúrt területen vagy annak közvetlen környezetében anyajegy vagy egyéb bőrelváltozás tapasztalható, azt a szúrás előtt szakorvossal meg kell vizsgáltatnia, majd a vizsgálat eredményéről szóló szakorvosi véleményt számunkra át kell adnia.

•Vérhigító szedése esetén:a szúrást követően nagyobb mértékű, hosszabb ideig tartó vérzés léphet fel, mivel a véralvadás folyamata lassabb. Vérhigító szedése esetén konzultáljon kezelőorvosával, illetve a vérhigító szedéséről tájékoztassa a Szolgáltatót!

c) Gyógyulási kockázatokat tekintve:

•Fémallergia esetén: amennyiben ismert és tudott bármilyen jellegű és mértékű fémallergia, csak nemesfém (ezüstből vagy aranyból készült) ékszerrel javasolt a szúrás. Ellenkező esetben hosszan tartó, nehezen gyógyuló folyamatra kell számítani, mely során nagyfokú gyulladás is felléphet.

Ellenjavallatok/kizáró okok:

Nem javasolt a szolgáltatás igénybevétele (ellenjavallatok):

•a várandósság és a szoptatás idején,

•bizonyos gyógyszerek szedése esetén,

•kezelés alatt álló megbetegedés esetén,

•gyulladásos megbetegedés esetén,

•bőrbetegségek kezelésének ideje alatt

•a kezelendő területen anyajegy

•véralvadásgátló szedése esetén csak orvosi konzultáció után javasolt.

A szolgáltatás igénybevétele előtt feltétlenül konzultáljon kezelőorvosával, illetve szakorvossal!

A szolgáltatás nem végezhető el (kizáró okok):

•lázas állapot esetén,

•fertőző megbetegedés esetén,

•antibiotikumos kezelés alatt.

A Szolgáltató egészségügyi adatokat nem kezel, az ellenjavallatokról és kizáró okokról a Vendég dönt, és ezek fenn nem állásáról a Szolgáltatás igénybe vétele előtt nyilatkozik Jogosult szemrevételezés alapján úgy dönteni, hogy nem végzi el a szolgáltatást.

 

Árak

A szolgáltatások költségei


Az árakról szívesen adok bővebb tájékoztatást egy személyes vagy telefonos konzultáció után, illetve örömmel válaszolok e-mailben történő megkeresésükre is.

Hírek, információk

Legfrissebb bejegyzések


Fülbevaló Webáruház

Fülbevaló Webáruház

Baba, gyermek arany és Studex Sensitive nikkelmentes orvosi fém csere fülbevalók

Fül piercingek, fülbevaló sorozatok

Fül piercingek, fülbevaló sorozatok

Az utókezelés nagyon fontos a probléma mentes gyógyulás érdekében.

Pontos utókezelési tanácsok

Pontos utókezelési tanácsok

Fontos tanácsok, információk a problémák elkerülésének érdekében

Akupunktúra és a füllyukasztás

Akupunktúra és a füllyukasztás

A fülbelövés egy esztétikai szolgáltatás, az akupunktúrás kezelés egy gyógymód.

Videók

NÉZZEN MEG MUNKA KÖZBEN


További videók megtekintéséért keresse fel Youtube csatornámat: https://www.youtube.com/user/fullyukasztas01/