Nézzen körül webáruházunkban: Csakfulbevalok.hu

Figyelem
2020 január 28.-án budai szalonom zárva tart

A régi idők fülbelövés technikája és a fülbelövéshez használt eszközök néhány mondatban.
A 70-es évek elején váltotta le a tűvel történő mechanikus füllyukasztást az akkor modernnek számító rugós szerkezetű, de hangos fülbelövő készülék. Ez a megoldás már higiénikusabb volt, mert a fülcimpába steril fülbevaló került, gyorsabb is, mert pillanatok alatt elhelyezte a gép a fülbevalót a fülcimpába, azonban hiába az újdonság, problémák sokaságát idézte elő a belőhető fülbevalók anyagának minősége, esetenként a szimmetriára való igény hiánya, valamint a belövéskor hallható hangos csattanás. A steril belőhető fülbevalókat szinte minden esetben a költséghatékony előállítás érdekében nikkellel ötvözték, ami gyakran gyulladást, allergiát idézett elő. Ezért az akkori álláspont és gyakorlat szerint alkoholos lemosást, kamillás borogatást, antibiotikum tartalmú krémek használatát javasolták a fülbelövést követően, valamint azt, hogy minél hamarabb cseréljék a belőtt fülbevalót a folyamatosan hordani kívánt fülbevalóra. Mindez a mai olvasat szerint meglehetősen korszerűtlennek tűnik és ma már tudjuk, hogy az is volt. A 70-es évek lehetőségei nem engedték meg a minőségi anyagok használatát és az esetenként képzetlen szakemberek gyakran követtek el olyan technikai hibákat, ami később a fülbevaló viselésnél problémát okozott. Néhány észrevétel a korszerűtlen anyagok használata és az esztétikai hibák miatt: a fülcimpa gyakori gyulladása, aszimmetrikus füllyuk, kényelmetlen fülbevaló viselés. Ebből adódnak azok a saját negatív emlékek és aggodalmak, amik gyermekeink tervezett fülbelövése előtt jogosan megfogalmazódhatnak bennünk.      

     


A 70-es évektől mostanáig számos előnyös változás történt annak érdekében, hogy a fülbelövés napjainkban már ne egy kellemetlen, rossz élménnyel járó szolgáltatás legyen. A Studex System 75 fülbelövő rendszerével történő fülbelövés hangtalanul, humánusan és az egyszer használatos eszközöknek köszönhetően higiénikusan és biztonságosan kivitelezhető. Fülbelövést követően a fülcimpa a steril nikkelmentes orvosi fém fülbevalók használatával garantáltan nem gyullad be, a helyes technikának köszönhetően pedig a fülbevaló viselése nem kényelmetlen és a behelyezés mindig szimmetrikusan történik.

..és napjainkban

Korunk modern technikájáról, a fülbelövéshez használt professzionális eszközökről és a forradalmian új belőhető fülbevalókról. Az elmúlt évek alatt korszerűsítették a fülbelövéshez használt eszközt, tökéletesítették a belőhető fülbevalók minőségét, valamint változott a behelyezés technikája is. Az amerikai Studex cég forradalmian új System 75 fülbelövő rendszerével a fülbelövés hangtalanul, a steril egyszer használatos kazettás módszernek köszönhetően rendkívül higiénikusan és a korábban használt rúgós szerkezet kiiktatásával minimális fájdalommal végezhető a szolgáltatás újszülött kortól, minden korosztály számára.  A belőhető fülbevalók garantáltan nikkelmentes ötvözettel készülnek. Újdonságnak számít, hogy már nem csak orvosi fémből, hanem titániumból, 14 illetve 18 karátos aranyból is választhatók a belőhető fülbevalók amik szintén garantáltan nikkelmentesek.


          

Videók

NÉZZEN MEG MUNKA KÖZBEN


További videók megtekintéséért keresse fel Youtube csatornámat: https://www.youtube.com/user/fullyukasztas01/

Array ( [page_id] => 14 [language] => hu )