Forward helix, Helix, Auricle, Rock, Tragus, Conch, Orbital, Industrial, Flat fül piercingek szúrása
10.000-12.000 Ft/db
fazontól függően ékszer + munkadíj


Fülbelövés, füllyukasztás Székesfehérváron és Budán

Az időpontfoglalás ellenére, tőlünk független okok miatt, várakozás előfordulhat. Kérem, a megbeszélt, PONTOS időben érkezzen, lehetőleg egyedül vagy maximum egy fő kísérővel.
A dohányzás a szalonban és a társasházon belül szigorúan tilos!
A munka zavartalan haladása, a lakók és saját nyugalmunk érdekében kérjük a fenti szabályok megértését és betartását!

Lehetséges fizetési mód: készpénz

Budai szalonom

Útmutató budai szalonom megtalálásához: kattints ide 

1027, Budapest Frankel Leó utca 24. fsz. 6. (a szalon a földszinten, az udvar végén leghátul, jobbra fordulva található)
Kapucsengő: Poór Tünde - röviden jelezzen, várjon pár másodpercet és nyitjuk a kaput

Alternatív szöveg
Alternatív szöveg
Alternatív szöveg
Alternatív szöveg
Alternatív szöveg
Alternatív szöveg


 

 

Székesfehérvári szalonom 

8000 Székesfehérvár, Piac tér 2.

Szalonom a belvárosban, a Mátyás király körút elején található, az Alba Pláza buszpályaudvar felőli bejáratához képest jobbra. Az üzlet megtalálását megállítótábla segíti. A szalon utcafrontról nyílik, kapucsengő nincsen. Kérem, hogy az időpontra időben érkezzenek.


           

A fül piercingeket a szalonban választható fém, acél, titánium, ezüst vagy 14 karátos arany piercingekkel egy steril branül segítségével szúrom, illetve lehetőség van sterilen csomagolt, a füllyukasztáshoz előkészített, nikkelmentes orvosi fém belőhető fülbevalóval is kilövetni a fület. A lyukasztani kívánt területet minden esetben fertőtlenítem, majd javaslatom szerint megjelölöm - a végleges helyet a szúrás előtt a vendéggel mindig egyeztetem. A szolgáltatás utolsó lépése a részletes utókezelés átadása, mely során a megfelelő készítményeket és a gyakorlati teendőket is átbeszéljük. 

Milyen fülpiercingek szúrásában tudok segíteni?

Gyakorlatilag bármilyen ékszer behelyezésében szívesen segítek a fülben, viszont ha extrémebb elképzelésed van, célszerű az időpont lefoglalása előtt e-mailben (fullyukasztas@gmail.com) egyeztetnünk a terveidről.

Készítek többek között helix, forward helix, conch, orbital, tragus, anti-tragus, vertical tragus, flat, rook és lobe piercingeket, valamint migrén és stressz piercing szúrásával is foglalkozom - utóbbiakról ide kattintva és ide kattintva olvasható részletes tájékoztató.

Fontos információ, hogy a daith piercing és a migrén piercing ugyanazon porcba kerül, a két ékszer egy és ugyanaz. Szívesen elkészítem szimpla divatékszerként is, viszont összegben minden esetben a migrén piercing árával kell kalkulálni. Stressz piercingnél ugyanez áll fent.

Bármilyen kérdés esetén szívesen segítek e-mailben vagy nyitva tartási időben telefonon is.

Egy kis anantómia

A külsőfül felső része elasztikus, rugalmas porcból álló, bőrrel fedett fülkagyló. A rugalmas porcot viszonylag alacsony szakítószilárdság jellemzi, hajlékony és nagyfokú alakmegtartási képességgel rendelkezik, ezért téves az a helytelen állítás hogy a fül piercing behelyezésekor a fül porcos részét törjük, zúzzuk, roncsoljuk.

Bizonyos piercingeknél van lehetőség tűvel történő szúrás helyett belövést is választani. Egyik eljárás esetében sem történik durva, drasztikus roncsolás, hiszen mint írtam, a porc, amit átlyukasztunk elasztikus, rugalmas - csak annyi a különbség, hogy az egyik módszer a füllyukasztó készülékkel, a másik pedig egy branül segítségével történik.

Utókezelés
A probléma-mentes gyógyulás érdekében elengedhetetlen az utókezelési tanácsok betartása, mert megfelelő kezelés hiányában gyulladás léphet fel.

Azt szoktam javasolni, hogy a szúrást követően legalább egy hónapig kezeljük a szúrt területet az alábbiak szerint:

  • minden nap reggel és este egy vizes fültisztító pálcika segítségével alaposan töröljük körbe a lyukak környékét mind a bemeneti, mind a kimeneti pontokon (alul-felül / elöl-hátul). Ez azért nagyon lényeges, mert a lerakódott szennyeződés - sampon, kosz, izzadtság stb. - gyulladást okozhat! Fontos, hogy tisztogatni akkor is kell, ha a szúrt terület érzékeny - nem elég simogatni, hanem alaposan körbe kell tisztítani a lyukakat.
  • a tisztogatás után külsőleg alkalmazható gyulladáscsökkentő készítmény használatát szoktam javasolni (pl. Tetran kenőcs), melyet szintén egy fültisztító pálcika segítségével felviszünk a szúrt területre, s jó alaposan elkenjük a lyukak környékén, szintén a be- és kimeneti pontoknál egyaránt.
  • abban az esetben, ha gyulladást tapasztalsz (pirosság, duzzanat, fájdalmas lüktetés, feszítő érzés), azonnal keresd fel a szolgáltatót!
  • a behelyezett ékszer megközelítőleg egy hónappal a szúrást követően cserélhető, melyben nagyon szívesen segítek, időpontfoglalás után (időpontot ide kattintva tudsz foglalni). A szalonomban vásárolt ékszereket ingyenesen, máshonnan hozott piercingeket 2000 Ft/db áron cserélek.

    Mindig jó minőségű ékszert viseljetek, mert az is okozhat problémát, ha a piercing anyagösszetétele nem megfelelő. Amennyiben ilyet tapasztaltok, akkor sincs probléma, viszont mindenképpen kezelni kell a gyulladt területet, valamint célszerű egy tisztább anyagú ékszerre váltani. Folyamatosan fenn álló gyulladás esetén nemesfémre történő cserét javaslok, mely lehet ezüst vagy arany ékszer is - mindkettő kapható szalonomban, szívesen segítek a cserében.

    Teljesen normális az a tény, hogy a lyukasztás után napokig, hetekig érzékeny a szúrt terület érintésre, és az is ha vérezget a lyuk környéke.
    Ezek a tények megfelelő utókezelés mellett napról-napra javulni fognak, majd teljesen meg is szűnnek. 

Fontos
Csak és kizárólag akkor csináltass piercinget, ha azt becsülettel kezeled is! Az utókezelés nagyon fontos a probléma-mentes gyógyulás érdekében. Amennyiben nem - vagy csak részben - követed a javaslataimat, ne csodálkozz, ha nem úgy gyógyul a füled, ahogyan szeretnéd, és ha baj van, azért nem a szakember a felelős! A szolgáltatás igénybevétele után is folyamatosan rendelkezésre állok, keress elérhetőségeimen, ha segítségre van szükséged!

Amennyiben a szúrás más szolgáltatónál készült, de nem gyógyul megfelelően a füled, keress bizalommal és rendbe hozzuk a problémát!
Foglalj időpontot utókezelésre ide kattintva.

Fülbevaló sorozatok
A fülcimpán egymás után, egyforma távolságra behelyezett fülbevalók.
Számtalan lehetőség, sokféle variáció jellemzi ezt a füllyukasztó technikát. Minden esetben figyelembe kell venni a fülcimpa nagyságát, szélességét, illetve a korábban belőtt fülbevalók helyét a tervezésnél. Akkor kapunk szép, íves sort ha a belövés elött megtervezzük, megrajzoljuk a fülbevalók helyét, figyelembe véve a vendég fülbevaló viselési szokásait. 

Pontos utókezelési tanácsok fülbelövés után

Az első hónap teendője

A fülcimpa alapvetően egy szépen, probléma-mentesen gyógyuló terület, azonban a megfelelő utókezelés hiányában gyulladás léphet fel, ezért feltétlenül javaslom a tanácsok betartását.

Hetente egyszer egy félbehajtott nedves törlőkendő (nem alkoholos!) segítségével jó alaposan körbe kell törölgetni a lyukak környékét úgy, hogy az ékszert előre, az arc irányába, majd hátra, a tarkó irányába eltoljuk, s kitisztítjuk a kapocs alá eső részt. Erre azért van szükség, mert az összegyűlt, lerakódott szennyeződések - sampon, kosz, izzadtság stb. - gyulladást okozhatnak. Elegendő a tisztogatást heti egyszer megcsinálni, de ez a lépés nem maradhat el a gyógyulás után sem!

A szolgáltatás után részletesen bemutatom annak a készítménynek a használatát, mellyel minden nap szükséges csepegtetni a lyukakat. Reggel-este, a tisztításhoz hasonló módon az ékszert előre és hátra eltolva a be- és kimeneti lyuk kezelése napi feladat kell, hogy legyen, egészen addig, amíg az oldat el nem fogy. Célszerű a fülbevalókat naponta 1-2x jobbra és balra is megforgatni, viszont mindig figyeljünk arra, hogy kizárólag tiszta kézzel történjen a folyamat.

A gyulladás elkerülése érdkében elengedhetetlen, hogy a zárókapocs SOHA nem lehet szoros - sajnos legtöbbször ezen a ponton úszik el a megfelelő utókezelés. A fülbevalók szárán található egy bemélyedés, melyet egy kattanó hang is jelez - ennél tovább semmi esetben sem szabad szorítani a kapcsot. A fülbelövés alkalmával megfelelő helyre kerül a stekker, de érdemes hetente 1-2x leellenőrizni, hogy nem lett-e szorosabbra húzva idő közben.

A belőtt fülbevalók első cseréje:

Egy hónap elteltével a fülbevalók cserélhetők, amit úgy praktikus megtenni, hogy cseppentünk egy csepp olajat a fülcimpára a füllyuk köré (közvetlenül a csere előtt), majd a belőtt fülbevalókat egy határozott mozdulattal ellentétes irányba széthúzzuk és kivesszük. Ezután a csereékszer szárát is megolajozzuk és egy könnyed mozdulattal visszahelyezzük a fülcimpába. (Kis mennyiségben, bármilyen tiszta, akár étkezési olaj is használható a művelethez). Amennyiben a vendég igényli, nagyon szívesen segítek a cserében is. A szalonban vásárolt, vagy a Csak Fülbevalók Webáruház termékei közül rendelt ékszerek cseréje ingyenes, máshonnan hozott fülbevalók esetén 2000 forintba kerül/db.

A következő hónapok teendői:

Amennyiben nem tervezik kicserélni a fülbevalókat, természetesen viselhetők huzamosabb ideig is, hiszen az ékszerek kíváló minőségű, garantáltan nikkelmentes ötvözettel készültek, amik lehetővé teszik a folyamatos problémamentes viselést. Fontos, hogy a tisztogatást, ahogy fentebb is írtam, azután is szükséges csinálni, hogy a fülcimpa begyógyult, ugyanis a lerakódott szennyeződés nem csak a friss lyukakra jelent veszélyt.

A fülcimpán a lyuk, ékszer hiányában villámgyorsan összenőhet, így nem szabad huzamosabb ideig a fülünket fülbevaló nélkül hagyni.
A szervezetünk a füllyukakat sérülésként értelmezi, igyekszik ezt a lehető legrövidebb idő alatt regenerálni, majd visszaállítani az eredeti állapotot, ami nekünk bosszúság, a szervezetünknek viszont egy természetes feladat. A regenerációs folyamat fiatalabb korban gyorsabban, idősebb korban lassabban megy végbe.

A fülbevalók cseréjénél (főleg az első cserénél) mindig használjunk olajat vagy zsíros krémet annak érdekében, hogy gördülékenyebben menjen az ékszerek cseréje. 

Néhány jótanács probléma esetén:

Amennyiben a fülcimpa váladékozik, pirosnak, duzzadtnak látja, minden esetben kezelni kell néhány napig. Javaslatom szerint a fülbevalókat NEM szabad kivenni a probléma ellenére sem, a kezelést az ékszerrel együtt kell elvégezni, ellenkező esetben összenő a fülcimpa. A kezeléshez külsőleg alkalmazható gyulladáscsökkentő készítményt javasolnék (pl. Tetran). Egy fogvájó segítségével egy kisebb adag krémet kell juttatni az érintett területre a fülbevaló alá mindkét oldalon naponta akár többször, mindaddig amíg a probléma fennáll. A gyulladás megszűnte után ki kell venni a fülbevalót, alaposan meg kell tisztítani és a jövőben nagy hangsúlyt kell fektetni a fülcimpa folyamatos tisztán tartására a fülbevaló alatt, valamint rendszerint ellenőrizni kell a kapocs szorosságát. Amennyiben a probléma folyamatosan fent áll, érdemes más típusú ékszerre váltani, melyek közül én az arany fülbevalókat javasolnám: ide kattintva találja az arany ékszereket

Kockázatok

a) Kockázati csoportokat tekintve:

•Várandósság és szoptatás:a várandósság és a szoptatás alatt a piercing szúrása nem ajánlott, mivel egy esetleges erős gyulladás esetén szteroid tartalmú gyulladáscsökkentő krémek alkalmazása válhat szükségessé, melyek alkalmazása a várandósság és a szoptatás idején nem ajánlott.

b) Beavatkozás hatásait tekintve:

•Fülporc esetleges gyulladása: bizonyos esetekben az ékszer anyagától függetlenül és utógondozás mellett is előfordulhat a fülporc gyulladása, ami ékszercserével vagy megfelelő utókezelő krém használatával hatékonyan megszüntethető.

•Anyajegy, bőrelváltozás: amennyiben a szúrt területen vagy annak közvetlen környezetében anyajegy vagy egyéb bőrelváltozás tapasztalható, azt a szúrás előtt szakorvossal meg kell vizsgáltatnia, majd a vizsgálat eredményéről szóló szakorvosi véleményt számunkra át kell adnia.

•Vérhigító szedése esetén:a szúrást követően nagyobb mértékű, hosszabb ideig tartó vérzés léphet fel, mivel a véralvadás folyamata lassabb. Vérhigító szedése esetén konzultáljon kezelőorvosával, illetve a vérhigító szedéséről tájékoztassa a Szolgáltatót!

c) Gyógyulási kockázatokat tekintve:

•Fémallergia esetén: amennyiben ismert és tudott bármilyen jellegű és mértékű fémallergia, csak nemesfém (ezüstből vagy aranyból készült) ékszerrel javasolt a szúrás. Ellenkező esetben hosszan tartó, nehezen gyógyuló folyamatra kell számítani, mely során nagyfokú gyulladás is felléphet.

Ellenjavallatok/kizáró okok:

Nem javasolt a szolgáltatás igénybevétele (ellenjavallatok):

•a várandósság és a szoptatás idején,

•bizonyos gyógyszerek szedése esetén,

•kezelés alatt álló megbetegedés esetén,

•gyulladásos megbetegedés esetén,

•bőrbetegségek kezelésének ideje alatt

•a kezelendő területen anyajegy

•véralvadásgátló szedése esetén csak orvosi konzultáció után javasolt.

A szolgáltatás igénybevétele előtt feltétlenül konzultáljon kezelőorvosával, illetve szakorvossal!

A szolgáltatás nem végezhető el (kizáró okok):

•lázas állapot esetén,

•fertőző megbetegedés esetén,

•antibiotikumos kezelés alatt.

A Szolgáltató egészségügyi adatokat nem kezel, az ellenjavallatokról és kizáró okokról a Vendég dönt, és ezek fenn nem állásáról a Szolgáltatás igénybe vétele előtt nyilatkozik Jogosult szemrevételezés alapján úgy dönteni, hogy nem végzi el a szolgáltatást.

Árak

A szolgáltatások költségei


Az árakról szívesen adok bővebb tájékoztatást egy személyes vagy telefonos konzultáció után, illetve örömmel válaszolok e-mailben történő megkeresésükre is.

Árak érvényesek: 2024.01.01-től.

 

Hírek, információk

Legfrissebb bejegyzések


Fülbevaló Webáruház

Fülbevaló Webáruház

Baba, gyermek arany és Studex Sensitive nikkelmentes orvosi fém csere fülbevalók

Fül piercingek, fülbevaló sorozatok

Fül piercingek, fülbevaló sorozatok

Az utókezelés nagyon fontos a probléma mentes gyógyulás érdekében.

Pontos utókezelési tanácsok

Pontos utókezelési tanácsok

Fontos tanácsok, információk a problémák elkerülésének érdekében

Akupunktúra és a füllyukasztás

Akupunktúra és a füllyukasztás

A fülbelövés egy esztétikai szolgáltatás, az akupunktúrás kezelés egy gyógymód.

Videók

NÉZZEN MEG MUNKA KÖZBEN


További videók megtekintéséért keresse fel Youtube csatornámat: https://www.youtube.com/user/fullyukasztas01/