Júliusban hétfőnként székesfehérvári szalonom zárva tart.
Augusztus 12-20 között szabadságra megyünk, ez idő alatt személyesen, telefonon és üzenetben sem leszünk elérhetőek.

                           

GLAMOUR NAPOK 2024
Az idei évben július 11-13 között részt veszünk a Glamour napokon, amikor 20% kedvezménnyel tudtok fülbelövést igénybe venni, a szükséges kupon felmutatásával.

A kedvezmény kizárólag fülbelövésre érvényesíthető!
A fülbelövés FÜLCIMPÁBA (tehát a fül alsó, nem porcos területébe)történő füllyukasztást jelent, melyet füllyukasztó készülékkel végzek, készletről választható, sterilen csomagolt, belőhető fülbevalókkal!
A kedvezmény más szolgáltatásra NEM vehető igénybe (tehát orr, köldök, migrén, stressz, tragus, helix stb. piercingekre NEM VONATKOZIK)!


FONTOS: a kedvezmény csak kuponnal vehető igénybe, időpontfoglalást követően.

 

 

Studex fülbelövő és fülbevaló referencia szalonok Székesfehérváron és Budapesten
- Studex Universal készülékkel: 9000-15.000 Ft között
- Studex System75 készülékkel: 17.000-23.000 Ft között
- Studex System75 készülékkel, arany ékszerrel: 34.000-42.000 Ft között

Hozott fülbevaló belövését, szúrását nem vállaljuk.

Fülbelövés kicsiknek és nagyoknak, fiúknak és lányoknak székesfehérvári valamint budapesti referencia szalonomban.Minden kényelmet kielégítő, magas színvonalú szolgáltatással várom a hozzám érkező kedves vendégeket! A fülbelövést, füllyukasztás újszülött kortól vállalom, 25 éves gyakorlattal a Studex professzionális eszközeivel és minőségi fülbevalóival. Az alábbiakban szeretném Önökkel megismertetni a fülbelövés menetét, bemutatni a belőhető fülbevalókat, választ adni minden, a fülbelövéssel kapcsolatos fontos kérdésre, valamint  videókkal és fotókkal  illusztrálni a munkafolyamatokat. Jó böngészést kívánok!

Az időpontfoglalás előtt fontos tudni:

Az időpontfoglalás ellenére, tőlünk független okok miatt, várakozás előfordulhat. Kérem, a megbeszélt, PONTOS időben érkezzen, lehetőlegegyedül vagy maximum egy fő kísérővel- gyermekek esetén 2 fő kísérőt tudunk fogadni.
A dohányzás a szalonban és a társasházon belül szigorúan tilos!
A munka zavartalan haladása, a lakók és saját nyugalmunk érdekében kérjük a fenti szabályok megértését és betartását!

Lehetséges fizetési mód: készpénz

Hol találsz bennünket?

Budai szalonom:
Videó a szalon megtalálásához: kattints ide

1027, Budapest Frankel Leó utca 24. fsz. 6. (a szalon a földszinten, az udvar végén leghátul, jobbra fordulva található)
Kapucsengő: Poór Tünde - röviden csengessen, várjon pár másodpercet és erősen tolja be a kaput

Alternatív szöveg
Alternatív szöveg
Alternatív szöveg
Alternatív szöveg
Alternatív szöveg
Alternatív szöveg


 

Székesfehérvári szalonom 

8000 Székesfehérvár, Piac tér 2.

Szalonom a belvárosban, a Mátyás király körút elején található, az Alba Pláza buszpályaudvar felőli jobb oldalánál. Az üzlet megtalálását megállítótábla segíti. A szalon utcafrontról nyílik, kapucsengő nincsen. 

                              

Tájékoztató a fülbelövő rendszerekről

A fülbelövést, füllyukasztást minden esetben a Studex modern füllyukasztó eszközeivel és a velük kompatibilis steril, nikkelmentes orvosi fémből, titániumból, illetve 14 karátos aranyból készült belőhető fülbevalóival végzem. Korábban vásárolt, hozott fülbevalóval nem vállalok füllyukasztást, mert azok nem illeszthetők a készülékbe. A következő rövid tájékoztató segítségével, szeretném Önökkel megismertetni a füllyukasztó eszközök közötti különbséget, ami a szolgáltatás árában is tükröződik. Mindkét füllyukasztó készülékkel szívesen dolgozom, mégis az alapvető különbség a fülbevaló behelyezésének technikájában keresendő. 

Studex System 75 fülbelövő készülék

A Studex, System 75 a mai kor legmodernebb eszköze. Hangtalan, nem rugós szerkezetű fülbelövő készülék, így a füllyukasztás teljesen humánus, a fájdalomérzet minimális. Az egyszer használatos kazettás rendszernek köszönhetően az eljárás higiénikus, a készülék nem érintkezik más fülével, hiszen a belövés után a már megüresedett kazetta eldobásra kerül. A választható fülbevalók szára jóval vékonyabb és a hagyományostól eltérően modernebb vonalvezetésű fazonok találhatók a kínálatban. 

Gyermekeknekmindenképpen ezt az eljárást javaslom, kisebb korosztályban a fülbelövést csak ezzel a készülékkel vállalom.

Alternatív szöveg

Hagyományos fülbelövő készülék

A Studex Universal fülbelövő készülék egy régebbi konstrukció, ami már nem a legmodernebb eszköznek számít a szakmában, mégis sokan használják - többek között én is. Megbízható és pontos, de mégsem rendelkezik annyi előnyös tulajdonsággal, mint a Studex System 75 füllyukasztó rendszer. A Studex Universal-ba helyezett steril belőhető fülbevalót egy rugós szerkezet nagy lendülettel lövi a fülcimpába, emiatt hangos és intenzívebb a fájdalom érzet is, ezért nem annyira kedvelt. A készülékhez választható steril, nikkelmentes orvosi fém fülbevalók a már jól ismert klasszikus fülbevaló fazonok.

Kisebb gyermekeknek és babáknak fülbelövést a hagyományos készülékkel nem vállalok, kizárólag a System 75 módszerrel.

A Fülbelövés menete
Érdemes egy olyan optimális időpontot választani a gyerekek tervezett fülbelövése előtt, amikor biztosan nem éhesek, nem fáradtak és nem betegek. A zavaró körülmények kizárásával nyugodtabban, kiegyensúlyozottabban működik a fülbelövés minden korosztály számára. A belőhető fülbevaló kiválasztása után megtörténik a fülcimpa fertőtlenítése, majd egy jelölő toll segítségével a fülbevaló helyének megtervezése. Csecsemők, kisgyerekek esetében ezt a munkafolyamatot mindig figyelemeltereléssel végzem, soha nem korlátozom a gyermekeket szabad mozgásukban. A fertőtlenítés és jelölés után a kísérő szülő ölében megtörténik a fülbevaló behelyezése. A füllyukasztás minimális kellemetlenséggel jár, főleg ha a Studex System 75 füllyukasztó készülékével történhet, ami humánus, hangtalan behelyezést eszközöl - kisgyermekeknek éppen ezért ezzel a készülékkel vállalom csak a szolgáltatást. A fülbelövést követően a gyerekek rendszerint gyorsan megnyugodnak, a nagyokat a fülbevaló látványa, a kicsiket a cumis üveg, játék vagy a szoptatás vigasztalja.

Gyakori kérdésként hangzik el a szolgáltatás közben, hogy fáj-e a fülbelövés és ha igen, használok-e érzéstelenítőt?
Egy minimális fájdalom érezhető a lyukasztás pillanatában. Nincs, és nem is létezik teljesen fájdalom-mentes fülbelövés, viszont jó hír, hogy csak a belövés pillanatára korlátozódik a kellemetlenség! Nem használok érzéstelenítőt, mert nem tudhatom, hogy esetleg ki, milyen készítményre allergiás - szalonom nincs berendezkedve az érzéstelenítő készítmények okozta esetleges allergiás tünetek kezelésére. Miután bekerült a fülbevaló a fülcimpába, pontos, részletes tájékoztatást adok az utókezelésről, megismertetem a szülőkkel a legfontosabb tudnivalókat, amit a gyakorlatban be is mutatok, továbbá lehetősége nyílik mindenkinek megtekinteni a később cserélhető fülbevaló fazonokat is.

A következő videofilmek segítségével nézzék meg a gyermekek fülbelövését
a Studex System 75 füllyukasztó készülékével

                       


Utókezelő készítmények forgalmazása

A fülbelövés utókezeléséhez egy, a szalonomban megvásárolható készítmény használatát ajánlom, ami oldat formájában kapható. A készítmény ára 2000 Ft. A fülbelövés után részletes tájékoztatást adok a készítmény megfelelő használatáról.

Utókezelés

Az első hónap teendője

A fülcimpa alapvetően egy szépen, probléma-mentesen gyógyuló terület, azonban a megfelelő utókezelés hiányában gyulladás léphet fel, ezért feltétlenül javaslom az alábbi tanácsok betartását.

Hetente egyszer egy félbehajtott nedves törlőkendő (nem alkoholos!) segítségével jó alaposan körbe kell törölgetni a lyukak környékét úgy, hogy az ékszert előre, az arc irányába, majd hátra, a tarkó irányába eltoljuk, s kitisztítjuk a kapocs alá eső részt. Erre azért van szükség, mert az összegyűlt, lerakódott szennyeződések - sampon, kosz, izzadtság stb. - gyulladást okozhatnak. Elegendő a tisztogatást heti egyszer megcsinálni, de ez a lépés nem maradhat el a gyógyulás után sem!

A szolgáltatás után részletesen bemutatom annak a készítménynek a használatát, mellyel minden nap szükséges csepegtetni a lyukakat. Reggel-este, a tisztításhoz hasonló módon az ékszert előre és hátra eltolva a be- és kimeneti lyuk kezelése napi feladat kell, hogy legyen, egészen addig, amíg az oldat el nem fogy. Célszerű a fülbevalókat naponta 1-2x jobbra és balra is megforgatni, viszont mindig figyeljünk arra, hogy kizárólag tiszta kézzel történjen a folyamat.

A gyulladás elkerülése érdekében elengedhetetlen, hogy a zárókapocs SOHA nem lehet szoros - sajnos legtöbbször ezen a ponton úszik el a megfelelő utókezelés. A fülbevalók szárán található egy bemélyedés, melyet egy kattanó hang is jelez - ennél tovább semmi esetben sem szabad szorítani a kapcsot. A fülbelövés alkalmával megfelelő helyre kerül a stekker, de érdemes hetente 1-2x leellenőrizni, hogy nem lett-e szorosabbra húzva idő közben.

A belőtt fülbevalók első cseréje:

Egy hónap elteltével a fülbevalók cserélhetők, amit úgy praktikus megtenni, hogy cseppentünk egy csepp olajat a fülcimpára a füllyuk köré (közvetlenül a csere előtt), majd a belőtt fülbevalókat egy határozott mozdulattal ellentétes irányba széthúzzuk és kivesszük. Ezután a csereékszer szárát is megolajozzuk és egy könnyed mozdulattal visszahelyezzük a fülcimpába. (Kis mennyiségben, bármilyen tiszta, akár étkezési olaj is használható a művelethez). Amennyiben a vendég igényli, nagyon szívesen segítek a cserében is. A szalonban vásárolt, vagy a Csak Fülbevalók Webáruház termékei közül rendelt ékszerek cseréje ingyenes, máshonnan hozott fülbevalók esetén 2000 forintba kerül/db.

A következő hónapok teendői:

Amennyiben nem tervezik kicserélni a fülbevalókat, természetesen viselhetők huzamosabb ideig is, hiszen az ékszerek kíváló minőségű, garantáltan nikkelmentes ötvözettel készültek, amik lehetővé teszik a folyamatos problémamentes viselést. Fontos, hogy a tisztogatást, ahogy fentebb is írtam, azután is szükséges csinálni, hogy a fülcimpa begyógyult, ugyanis a lerakódott szennyeződés nem csak a friss lyukakra jelent veszélyt.

A fülcimpán a lyuk, ékszer hiányában villámgyorsan összenőhet, így nem szabad huzamosabb ideig a fülünket fülbevaló nélkül hagyni.
A szervezetünk a füllyukakat sérülésként értelmezi, igyekszik ezt a lehető legrövidebb idő alatt regenerálni, majd visszaállítani az eredeti állapotot, ami nekünk bosszúság, a szervezetünknek viszont egy természetes feladat. A regenerációs folyamat fiatalabb korban gyorsabban, idősebb korban lassabban megy végbe.

A fülbevalók cseréjénél (főleg az első cserénél) mindig használjunk olajat vagy zsíros krémet annak érdekében, hogy gördülékenyebben menjen az ékszerek cseréje. 

Néhány jótanács probléma esetén:

Amennyiben a fülcimpa váladékozik, pirosnak, duzzadtnak látja, minden esetben kezelni kell néhány napig. Javaslatom szerint a fülbevalókat NEM szabad kivenni a probléma ellenére sem, a kezelést az ékszerrel együtt kell elvégezni, ellenkező esetben összenő a fülcimpa. A kezeléshez külsőleg alkalmazható gyulladáscsökkentő készítményt javasolnék (pl. Tetran). Egy fogvájó segítségével egy kisebb adag krémet kell juttatni az érintett területre a fülbevaló alá mindkét oldalon naponta akár többször, mindaddig amíg a probléma fennáll. A gyulladás megszűnte után ki kell venni a fülbevalót, alaposan meg kell tisztítani és a jövőben nagy hangsúlyt kell fektetni a fülcimpa folyamatos tisztán tartására a fülbevaló alatt, valamint rendszerint ellenőrizni kell a kapocs szorosságát. Amennyiben a probléma folyamatosan fent áll, érdemes más típusú ékszerre váltani, melyek közül én az arany fülbevalókat javasolnám: ide kattintva találja az arany ékszereket

Gyakori kérdésként merül fel, hogy a korábban vásárolt vagy ajándékba kapott fülbevalóval is tudok-e segíteni?

Sajnos azért nem tudok segíteni hozott fülbevalóval, mert belövés módszeérnek pont az a lényege és kritériuma - ellentétben a tűvel szúrt fülbevaló behelyezéssel - hogy az egyszer használatos, steril kapszulába csomagolt fülbevalót rögzítem a füllyukasztó készülékhez, aminek segítségével megtörténik a fülbevaló higiénikus, minimális fájdalommal járó behelyezése. A hozott fülbevaló több okból kifolyólag sem kompatibilis az füllyukasztó készülékkel, így technikailag kivitelezhetetlen azzal a módszerrel, amivel én dolgozom. Felnőttek esetén hozott ékszert branüllel készítek, amennyiben igény van rá, de gyermekeknek semmi esetben sem vállalom.

Egyszerre vagy külün külön?

Erre a felvetésre én is egy kérdéssel szoktam viszont kérdezni: Mit szeretnének; gyorsan letudni a dolgot vagy minőségi, szimmetrikus, szép munkát? Amennyiben csak a gyorsaság számít, lövessék egyszerre a két fülcimpát az erre szakosodott szalonokban, én ebben sajnos nem tudok segíteni. Amennyiben párhuzamos, szép, szimmetrikus füllyukakat szeretnének, soha nem szabad a két fülcimpát egyszerre lövetni, ugyanis kizárt, hogy két kolléganő egyszerre, párhuzamosan az arccal, egyenesen tudja a fülcimpákat kilyukasztani.

Parkolás Budapesten

A személyautóval érkezők az épület körül tudnak parkolni fizetős övezetben, a szalonhoz nem tartozik saját megállóhely. Kérem azzal készüljenek, hogy a 2. kerületben nem mindig egyszerű helyet találni. Zárt parkolót legközelebb a Mammut épületénél találhatnak, amennyiben nem az utcán kívánnak megállni. A szalon tömegközlekedéssel rendkívül jól megközelíthető, célszerű igénybe venni.

A szolgáltatás a szalonban eltöltött időtől függően kényelmesen max. 30-40 percet vesz igénybe. 

Parkolás Székesfehérváron

A személyautóval érkezők parkolni az épület előtt a Mátyás király körút teljes hosszán vagy az Alba Pláza tető parkolóján tudnak. A Mátyás király körút a I. várakozási övezetbe tartozik, a parkolás hétvégén ingyenes.

A fülbelövés szolgáltatás a szalonban eltöltött időtől függően nagyon kényelmesen, még ha várakozni kell is max. 30-40 percet vesz igénybe.
Előfizetéses mobil parkolás +36 /20 /30 70-763-8012

Kockázatok

a) Kockázati csoportokat tekintve:

•Várandósság és szoptatás:a várandósság és a szoptatás alatt a piercing szúrása nem ajánlott, mivel egy esetleges erős gyulladás esetén szteroid tartalmú gyulladáscsökkentő krémek alkalmazása válhat szükségessé, melyek alkalmazása a várandósság és a szoptatás idején nem ajánlott.

b) Beavatkozás hatásait tekintve:

•Fülporc esetleges gyulladása: bizonyos esetekben az ékszer anyagától függetlenül és utógondozás mellett is előfordulhat a fülporc gyulladása, ami ékszercserével vagy megfelelő utókezelő krém használatával hatékonyan megszüntethető.

•Anyajegy, bőrelváltozás: amennyiben a szúrt területen vagy annak közvetlen környezetében anyajegy vagy egyéb bőrelváltozás tapasztalható, azt a szúrás előtt szakorvossal meg kell vizsgáltatnia, majd a vizsgálat eredményéről szóló szakorvosi véleményt számunkra át kell adnia.

•Vérhigító szedése esetén:a szúrást követően nagyobb mértékű, hosszabb ideig tartó vérzés léphet fel, mivel a véralvadás folyamata lassabb. Vérhigító szedése esetén konzultáljon kezelőorvosával, illetve a vérhigító szedéséről tájékoztassa a Szolgáltatót!

c) Gyógyulási kockázatokat tekintve:

•Fémallergia esetén: amennyiben ismert és tudott bármilyen jellegű és mértékű fémallergia, csak nemesfém (ezüstből vagy aranyból készült) ékszerrel javasolt a szúrás. Ellenkező esetben hosszan tartó, nehezen gyógyuló folyamatra kell számítani, mely során nagyfokú gyulladás is felléphet.

Ellenjavallatok/kizáró okok:

Nem javasolt a szolgáltatás igénybevétele (ellenjavallatok):

•a várandósság és a szoptatás idején,

•bizonyos gyógyszerek szedése esetén,

•kezelés alatt álló megbetegedés esetén,

•gyulladásos megbetegedés esetén,

•bőrbetegségek kezelésének ideje alatt

•a kezelendő területen anyajegy

•véralvadásgátló szedése esetén csak orvosi konzultáció után javasolt.

A szolgáltatás igénybevétele előtt feltétlenül konzultáljon kezelőorvosával, illetve szakorvossal!

A szolgáltatás nem végezhető el (kizáró okok):

•lázas állapot esetén,

•fertőző megbetegedés esetén,

•antibiotikumos kezelés alatt.

A Szolgáltató egészségügyi adatokat nem kezel, az ellenjavallatokról és kizáró okokról a Vendég dönt, és ezek fenn nem állásáról a Szolgáltatás igénybe vétele előtt nyilatkozik Jogosult szemrevételezés alapján úgy dönteni, hogy nem végzi el a szolgáltatást.

Árak

A szolgáltatások költségei


Az árakról szívesen adok bővebb tájékoztatást egy személyes vagy telefonos konzultáció után, illetve örömmel válaszolok e-mailben történő megkeresésükre is.

Árak érvényesek: 2024.01.01-től.

 

Hírek, információk

Legfrissebb bejegyzések


Fülbevaló Webáruház

Fülbevaló Webáruház

Baba, gyermek arany és Studex Sensitive nikkelmentes orvosi fém csere fülbevalók

Fül piercingek, fülbevaló sorozatok

Fül piercingek, fülbevaló sorozatok

Az utókezelés nagyon fontos a probléma mentes gyógyulás érdekében.

Pontos utókezelési tanácsok

Pontos utókezelési tanácsok

Fontos tanácsok, információk a problémák elkerülésének érdekében

Akupunktúra és a füllyukasztás

Akupunktúra és a füllyukasztás

A fülbelövés egy esztétikai szolgáltatás, az akupunktúrás kezelés egy gyógymód.

Videók

NÉZZEN MEG MUNKA KÖZBEN


További videók megtekintéséért keresse fel Youtube csatornámat: https://www.youtube.com/user/fullyukasztas01/